URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
03 Iunie 2024, 14:10

De ce nu au deschis pompierii perna de salvare în cazul bărbatului care a căzut de la etajul 9 al unui bloc din Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Intervenţia forţelor de ordine care au ajuns, luni la prânz, în cartierul Luceafărul din Oradea, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a ameninţat că se aruncă de la etajul 9, iar până la urmă a și murit căzând de la înălțime, a lăsat în urmă mai multe întrebări fără răspunsuri pentru cei care au fost martori ai nefericitului eveniment.

Mai multe persoane care au asistat la întâmplare nu au înţeles de ce perna de salvare gonflabilă din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, care fusese adusă de echipaje la faţa locului, nu a fost folosită.

În schimb, în faţa blocului au fost înşirate trei autospeciale cu macara, care nici ele nu au folosit în final la nimic.

Potrivit explicaţiilor date de unele surse ale BIHOREANULUI, pentru desfăşurarea pernei de siguranţă, care are o dimensiune de 10x10 metri, ar fi fost nevoie de un loc mai mare, spaţiul din vecinătatea troturarului fiind ocupat de maşinile aflate în parcarea blocului.

În timpul intervenţiei, pompierii ar fi făcut rost de cheile mai multor maşini parcate chiar în zona de sub balconul apartamentului în care se afla bărbatul, în ideea de a le muta şi astfel să poată deschide perna de salvare.

Aceştia, însă, nu au mai apucat să ducă la bun sfârşit acţiunea.

"Echipajele de intervenţie ajunse la locul solicitării au pus în aplicare procedurile specifice şi au derulat acţiuni care să permită amplasarea pernei de salvare aflate în dotarea autospecialei de intervenţie, acţiune în derulare la momentul producerii tragicului eveniment", se arată într-un comunicat transmis presei de ISU Crișana.

Din ce se ştie până în prezent, victima este un bărbat în vârstă de 48 de ani din Oradea, care timp de câteva zeci de minute a ameninţat că se aruncă de la etajul 9 al unui bloc din Cartierul Luceafărul.

Înainte de a cădea de la înălţime, bărbatul a strigat inclusiv la persoanele care-l priveau de jos ca să-l filmeze, iar la forţele de intervenţie care încercau să intre în apartament striga să spargă uşa.

Sursele BIHOREANULUI mai spun că acesta a urlat apoi ca "mascaţii" să nu se apropie de el, căci dacă o vor face se va arunca.

Într-un final, la ora 12.27, individul s-a prăbuşit în gol, după ce se balansase prea mult în afara balconului şi nu a putut să se ţină strâns de balustradă. Primele informaţii date publicităţii de Poliţie spun că bărbatul "ar fi căzut de la înălţime, acesta decedând în urma impactului cu solul".

Detalii și imagini, în articolele:

Un bărbat a căzut de la etajul 9 în cartierul Luceafărul din Oradea, după ce a amenințat zeci de minute că se aruncă în gol! (FOTO)

Primele informații ale Poliţiei Bihor în cazul bărbatului care a căzut de la etajul 9 în cartierul Luceafărul din Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Tara de nebuni
Daca omul a vrut sa moara. Si daca o montau si se arunca pe langa-tot pompierul era de vina . Nici nu trebuia sa intervina, maxim un negociator!
Postat 03 Iunie 2024, 15:33 de dragos_gio
sanduivanov aka vasi13
Scrie in articol " pentru desfăşurarea pernei de siguranţă, care are o dimensiune de 10x10 metri, ar fi fost nevoie de un loc mai mare, spaţiul din vecinătatea troturarului fiind ocupat de maşinile aflate în parcarea blocului "
Postat 03 Iunie 2024, 15:30 de Sandu2100
De ce?
Nu e eficient . Costa timp si bani si se uzeaza. Alea se deschid la evenimente de propaganda , cand e ceva situatie reala nu stiu ce sa faca. Asa sunt toate institutiile statului, eficiente la parade si propaganda
Postat 03 Iunie 2024, 15:08 de sanduivanov
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON