URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 17 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Septembrie 2024, 16:21

De ce atâta Bolojan?

De ce atâta Bolojan? foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți.  

Ciucă ar fi vrut tandem cu el, ca premier, în campania prezidențială, ca să-și tragă ceva din reputația bună a bihoreanului. Doar nu era să-și asocieze imaginea lui Boc, care după ce întreaga carieră ba a dat la coasă, ba a dirijat fanfara-n șpilhozăni, tocmai ce-a îngropat proiectul metroului din Cluj. I-a urmat Lasconi, cu dublu scop: să bage zâzanie între liberali și să aspire și ea câteva procente din partea celor care apreciază prestația lui Bolojan. Mai nou, acesta e propus, „pe surse”, și pentru Cotroceni. Mai lipsea să-l laude și Ciolacu, cel care, să nu uităm, a spus că puterea trebuie împărțită.

Parcă ar fi o întrecere între politicieni: care trage mai tare de Bolojan. Dar să nu fim naivi. Dacă ar putea, s-ar descotorosi bucuroși de el. E suficient să le răsfoiți paginile de Facebook - unde urmăritorii le reproșează că îl elogiază pe fostul primar al Oradiei, acum președinte de județ, dar niciunul nu îl copiază - ca să-ți dai seama că prezența lui în politichia autohtonă le este ca un cui în talpă. Politrucii postează despre Bolojan, dar niciunul nu poate explica alegătorilor de ce n-au făcut și ei, nu 7 centuri într-un mandat, ci barem o cărare nouă.  

Discuțiile atât de lungi, de insistente, caraghioase și degeaba dezvăluie, de fapt, calitatea jalnică a celor care conduc partide și se visează oameni de stat. Ciolacu se branduiește ca un tip „normal”, din popor, dintre noi, cu niciun milimetru mai cu moț, deși fix de lideri extraordinari avem nevoie, deci a-normali. Ciucă, cel care cum pui pe el o cameră, cum rămâne cu o singură vocală, ă, în fondul lexical, e complet rupt de realitate dacă își închipuie că alegătorii ar vota, după un mut, un bâlbâit.

Lasconi? O actriță care se dă în spectacol ba pe la Untold-uri, ba pe la mănăstiri, convinsă și ea că nu trebuie să-și demonstreze decât „empatia” cu „poporul”, și că verva, disponibilitatea și cazierul politic nepătat înlocuiesc competența, capacitatea analitică și anduranța. George Simion? Să fim serioși, ne place că „le zice bine”, dar câți i-ar încredința o comună, nu o țară?

De Șoșoacă nici n-are rost să vorbim, singura calitate îi este volumul, de te miri unde-i încap și toate celelalte defecte. Ana Birchall sau Cristian Diaconescu poate ar fi soluții rezonabile, dar fără partide în spate au slabe șanse să-și strângă semnăturile și mai ales să fie votați. La fel cum are și Kelemen Hunor, poate cel mai calificat, dar cu handicapul reprezentării doar a unei minorități.  

Se vorbește prea mult de Bolojan pentru că în realitate nu prea sunt alți „Bolojani” în politica noastră, plină de impostori, foști, viitori foști, flecari și dizeuze.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
oradea_mea_si_a_ta
Aia ar trebui sa fie normalitatea, din păcate dupa '90 toti au frecat menta in frunte cu tata ILIESCU, și acum îl vedem pe Bolojan ca maestru Kum Fu, pai Kum Fu, păi Fu Kă se oprisera toate dupa '90, și doar ăla care ii prostește pă proști câștiga, și uite asa am ajuns codașii lumii. Ce o sa facă Bolojan de la București :::::))))) nimic e parere mea, interesul e foamea politicului, ca e de la PZD, PNL, AUR, SOSOACA, UDEMEREU, USR-ESC si restul, noi ca Români nu avem un standard ce vrem pt mâine. Vrem străzi, autostrăzi, poduri , pasaje, tuneluri, cai ferate etc PLM , dar sa se facă fără deranj. Noi tăiem pădurile, noi poluam apele dar vrem dreptate ::::::::)))))))) Bolojan degeaba o sa ne explice care ar trebui sa fie normalitatea, pt ca avem anumite forțe inter-stelare care ne explică normalitatea de la Vaslui.
Postat 09 Septembrie 2024, 21:54 de Sandu2100
nasol
Ce face Bolojan (cand face lucruri bune) ar trebui sa fie normalitatea. Dupa parerea mea, el este pomenit si dat de exemplu de bune practici, nu pentru ca ar fi fara cusur, ci doar pentru ca avem o clasa politica foarte proasta, la propriu. Unul mai prost ca altul, la propriu. Nici Bolojan nu vorbeste nici o limba straina, nici cu el nu se prea poate discuta si cu atat mai putin negocia, dar macar face ce spune si face lucruri utile, chiar daca incape loc de mai bine :)
Postat 09 Septembrie 2024, 21:08 de oradea_mea_si_a_ta
Pentru ca FSN...
...in ansamblu, nu are, pentru că nu a atras cadre competente. Și atunci se rezumă la 2-3 persoane mai vizibile în loc să aibă posibilitatea să aleagă din vreo 500, unul și unul. În politică nu se promovează oamenii capabili, competenți, pentru că aceia nu sunt dispuși să facă compromisuri, să se murdărească. Aceia ar lucra cinstit. Și atunci în locul lor se atrag mulți incompetenți dar obedienți partidelor. Asta este realitatea. În partide nu vei vedea elite profesionale, decât cu foarte rare excepții. Elitele profesionale le găsești doar în mediul privat. Atâta timp cât vor exista partide va fi la fel. Este foarte interesant că trăim într-o societate în care pentru cele mai simple locuri de muncă se organizează concursuri, dar pentru cele mai importante se fac "alegeri" bazate pe SIMPATIE. Un fel de comunism 2.0 dar cu salopetă de democrație.
Postat 09 Septembrie 2024, 20:48 de georgemarian
KP
Cu PZD, Oradea ar fi fost un oraș second hand.
Postat 09 Septembrie 2024, 19:48 de Sandu2100
Rar așa probă de pupincurism.
Referitor la cine face centuri, când alții sunt la faza de cărări ... ar timpul, Criș Abrudsn Traian Adrian, să mai ieși din Oradea și Bihor, dintre gropile șantierelor ... să faci un turneu de informare prin țară. Doar așabi să ajungi să nu mai bați câmpii, văzând cu ochii tăi că orașul care ține captiv, e pe la jumătatea clasamentului național la investiții publice. Că alte orașe au centuri tot toată-roată, că oamenii sunt racordați la spă și canalizare, că le este la tot pasul tras gazul în case, că mai multe orașe su autostrăzi în proximitate și conexiuni la rețeaua de căi ferate și drumuri, dar și că au viteză mai mare la internet. Că salariile sunt mult mai mari la alții și că bihorenii sunt prost plătiți, prăfuiți și cam departe de realitatea pe care și-o doresc. De ce Oradea e oraș de second-hand și nici operatorii de zboruri aeriene nu sunt interesați de acest loc? Suntem în Sahsra ssu la granița de vest? Răspunsul e clar și la vedere ... clanul birtinezilor te-au scos și pe tine chiar, goarnă la gazeta de partid, de pe orbită fără să pricepi că-i groasă rău cu politrucii birtinezi ai locului.
Postat 09 Septembrie 2024, 19:42 de KP
Link-ul
https://www.antena3.ro/be-eu/dan-nica-specula-energie-amenzi-uriase-685205.html
Postat 09 Septembrie 2024, 19:02 de excalibur
e complet rupt de realitate dacă își închipuie că alegătorii ar vota, după un mut, un bâlbâit.
Titlul prefigura o noua oda si multa saliva, dar, sa nu-si inchipuie alegatorii ca vor vota altceva decit un vinzator de neam si de tara, oricare ar fi el. Si nu, nu dam vina pe AI, e vorba de inteligenta naturala a acestei organizatii tribale. Bibliografie: (https://www.antena3....ase-685205.html). "Rata alarmantă cu care prețurile energiei au crescut iarna trecută și legătura acestei creșteri cu potențialele manipulări ale pieței în vederea speculei obligă la investigații suplimentare asupra cauzelor, precum și la măsuri pentru a împiedica repetarea acelei situații. Prețurile ridicate ale energiei electrice nu se datorează structurii pieței de profil, ci comportamentelor speculative și problemelor de aprovizionare", a declarat Dan Nica, în calitate de coordonator al reprezentanților Grupului S&D din comisia ITRE. +++ Serios. Dupa ce ne-am facut verzi, ne-am apucat de specula? Succes la urne.
Postat 09 Septembrie 2024, 19:01 de excalibur
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4737 RON
  • 1 EUR = 4.9743 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON