URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Septembrie 2024, 12:30

David Popovici donează echipamentul purtat pe podium la Olimpiada de la Paris pentru construirea unei case pentru copii cu nevoi speciale (VIDEO)

David Popovici donează echipamentul purtat pe podium la Olimpiada de la Paris pentru construirea unei case pentru copii cu nevoi speciale (VIDEO) Sursa foto: INQUAM Photos, Colette Rochefort
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

David Popovici, dublu campion mondial şi campion olimpic la înot, a anunţat că a donat echipamentul purtat pe podium la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 pentru a sprijini construirea unei case pentru copii cu nevoi speciale, în cadrul unei campanii organizate de Fundaţia Hope and Homes for Children. 

Campania vizează strângerea a 115.000 de euro, bani necesari pentru locuința unui grup de 11 copii cu nevoi speciale din ultimul centru de plasament din Sectorul 5 din Bucureşti.

Echipamentul donat de David include tricoul, bluza, pantalonii de trening şi încălţămintea purtate la ceremonia de premiere din vară, de la Paris. El va fi câștigat de un donator norocos, prin tragere la sorți.

Astfel, cei care vor contribui cu o sumă minimă de 50 de lei pe site-ul fundaţiei, între 30 septembrie şi 9 octombrie 2024, vor intra în „cursă”. Câştigătorul va fi anunţat pe site-ul ambasadorpentruacasa.ro/david şi pe reţelele de socializare ale fundaţiei, până cel târziu la data de 25 octombrie, și va primi echipamentul chiar de la David Popovici.

Sportivul a transmis un mesaj video emoţionant în care îşi îndeamnă susţinătorii să se alăture cauzei: „Din inima mea, pentru casa lor, astăzi donez cu bucurie echipamentul pe care l-am purtat pe podium, pentru ca 11 copii să crească într-un mediu cald şi adaptat nevoilor lor, să simtă că sunt acasă, ca într-o familie. Medaliile şi podiumurile sunt trecătoare, dar gesturile de solidaritate şi binele rămân pentru totdeauna. Haideţi să construim, împreună, un Acasă şi Familie pentru Raluca, Horaţiu, Cosmin, Aura, Marcu, Vlad, Cezar, Alecu, Sara, Corina şi Adela!", a transmis sportivul în vârstă de 20 de ani.

Mesajul lui David Popovici:

"Dragi prieteni,

Emoţia de a fi pe podium, la Jocurile Olimpice din 2024, purtând cu mândrie tricolorul, va rămâne pentru totdeauna în inima mea. Dar acea victorie nu este doar despre mine. Este despre fiecare dintre voi, despre toţi cei care m-aţi susţinut şi despre valorile ce ne leagă.

Azi, îmi doresc din suflet să vă am din nou aproape pentru că, dincolo de victorii care se măsoară în medalii, există alte bătălii – mai importante, dar mai tăcute – care se văd rar, dar care au un impact uriaş.

Tocmai de aceea, din inima mea, pentru casa lor, astăzi donez cu bucurie echipamentul pe care l-am purtat pe podium, pentru ca 11 copii să crească într-un mediu cald şi adaptat nevoilor lor, să simtă că sunt Acasă, ca într-o familie. Sunt copii cu nevoi speciale medii şi severe, din ultimul centru de plasament din Sectorul 5, iar de la ei am primit cea mai valoroasă medalie a mea: una făcută, cu greu, de mânuţele lor.

E nevoie de 11.500 de oameni buni care să doneze minim 50 de lei pentru ei. Aşa încât noi, împreună, să strângem un sfert din banii necesari Hope and Homes for Children pentru a construi casa pe care ei de-abia o aşteaptă. Casa despre care mă întrebau, privindu-mă în ochi: când e gata?

În realitate însă, eu cred că suntem mult mai mulţi oameni buni. Iar pentru asta, vă mulţumesc! Medaliile şi podiumurile sunt trecătoare, dar gesturile de solidaritate şi Binele rămân pentru totdeauna. Haideţi să construim, împreună, un Acasă şi Familie pentru Raluca, Horaţiu, Cosmin, Aura, Marcu, Vlad, Cezar, Alecu, Sara, Corina şi Adela!

Cu recunoştinţă,

David şi copiii"

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON