URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
01 Iulie 2024, 10:21

Dați un ban pentru Dacian! Primarul Birta interzice staționarea mașinilor în parcarea de lângă turn

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dezvăluirea lui Bihorel de săptămâna trecută - că unii angajaţi mai tupeişti ai municipalităţii, în frunte cu Dacian Palladi, consilierul viceprimăriţei Antonia Nica, sfidează interdicţia impusă de fostul primar Ilie Bolojan de a-şi lăsa maşinile în parcarea interioară de lângă turnul Primăriei - s-a lăsat cu scandal.

Palladi, care obişnuieşte să-şi parcheze acolo Chryslerul personal, profitând că poate ridica bariera fiindcă numărul său de telefon a fost introdus în sistemul de acces pe vremea când conducea maşina de serviciu a viceprimăriţei, a protestat pe Facebook, susţinând că Bihorel îi poartă pică pentru "bolidul" pe care îl conduce şi susţinând că îşi plăteşte singur costurile maşinii, deşi o foloseşte şi în interes de serviciu.

Nemulţumit, primarul Florin Birta a dispus interzicerea staţionării tuturor maşinilor în parcarea de lângă turn începând cu 1 iulie, cele ale Primăriei urmând să aibă acces strict pentru aprovizionare, dar să fie garate exclusiv în curtea CAO.

Angajaţii serviciului administrativ au şi printat fluturaşi cu ordinul primarului şi i-au pus pe parbrizele maşinilor găsite în curtea turnului. Inclusiv pe Chryslerul lui Palladi, parcat acolo cam toată săptămâna trecută...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Flyere in geam?! Birtasule, iti bati joc de noi?
Daca aveai oo ii puneai pe-ai lui milian sa capcaneze rotile tuturor masinilor care nu-si aveau rostul in curte. Apoi cu ajutorul camerelor calculai cat datoreaza fiecare. Daca stai 24 de ore te costa niscai bani. Chelu se pare ca si-a tinut-o o saptamana!
Postat 02 Iulie 2024, 10:32 de pinonel
Atitudinea
Atitudinea....
Postat 01 Iulie 2024, 21:56 de Maikeltroll
Zice omu' ca
o sa le stea in gat inca o perioada de timp unora. Are dreptate! Peste cateva luni PNL, o sa fie nevoit sa vanda un loc de viceprimar UDMR-ului. Biro va fi viceprimar, Nica va fi sacrificata si cu ea si Dacian. Peste 3 luni pa pa, asa ca nici n-are rost sa mai opresca motorul la Craisler! Daca nu se disculpa atata, era mai bine. N-a inteles dupa primul articol, n-a inteles nici dupa al doilea.
Postat 01 Iulie 2024, 19:30 de Kid
Daciane, toti comentatorii care sustin in majoritatea timpului administratia locala te critica (si ziarele)
nu ptr ca ti-ai pierdut sprijinul in administratie, ci ptr ca ai calcat pe bec, dar tu esti persoana publica, nu functionarul "tehnocrat" de la ghiseu. Fa un mea culpa, treci peste, si fa treaba buna in administratie si gata, nu o da in conspiratii. Mi-a placut replica cu "bolidul" vechi de 20 de ani, care nu valoreaza nici macar cat o Dacie Logan veche de 3 ani, asa de distractie. Nu iti da importanta, esti doar un dispensibil.
Postat 01 Iulie 2024, 17:11 de unu
Dacian e și golan!
Maestre ?! ,ce-ar fi să nu mai faci tu pe niznaiul pentru că daca nu observi te adâncești si mai mult în penibil.Vorbele de duh sau vezi doamne niște maxime doi bani pe care le împrăstii tu pe aici ,nu îti vor acoperi explicațiile jalnice și comportamentul lamentabil de care dai dovadă. Închei și eu cu o vorbă de duh,puțin mai neaoșa si autohtonă ,Hai sictir mă!
Postat 01 Iulie 2024, 15:35 de altoradean
Daci....sper ca ai scris....
..corect intre ghilimele de data asta. Nu mai am rabdare sa verific, si oricum ai picat testul.
Postat 01 Iulie 2024, 15:06 de Advertorial
Don't necessarily be a man of succes, but be a man of worth
Acest "the peanut smuggler", remarcat public în mod precoce de prin urmă cu vreo 25 de ani prin insistența cu care își caută un loc vizibil în mica audiență a Oradiei Mari, a încercat să fie orice numai să-și depășească propria condiție descrisă succint într-un vers țipurit la hidiedea cu goarnă de plastic:"...pă Dealu' Delanilor, lumea mea ș-a nanelor!". Plecînd din lumpen proletariatul periferiei Beiușului, a încercat aproape toate căile parvenirii: s-a înhăitat cu vînătorii, deși pușca era mai mare decît el și reculul ei îl arunca peste cîine, a încercat mezalianțe politico-familiale și a clacat, a intrat în organizații oculte obscure din care n-a înțeles nimic și și-a vîndut sufletul pentru doi arginți știind că nu merită nici pe jumate... Ce vedem acuma? Îl vedem pe Domnul Goe trăgînd semnalul de alarmă fiindcă i-a luat vîntul pălăria cu pamblică și cu beletul, iar apoi cînd vine Nașul să întrebe "cine-a fost?", Goe dă din umeri!
Postat 01 Iulie 2024, 14:55 de pupinjuristu
Degeaba.
Fomistu' nesimtit tot fomist nesimtit va ramane,indiferent de cate diplome isi cumpara.
Postat 01 Iulie 2024, 12:45 de Citizen
DacianPalladi
Ai o atitudine de copil de clasa a II-a, și ii mai dai in vileag si pe alții ::::::))))) in rest esti prezentabil, pari doct, îți lac citate din Chaplin, Cicero. Haina te face pe tine, sau tu o faci pe haină ?? Spre exemplu eu nu sunt doct, și nu am sa fiu.
Postat 01 Iulie 2024, 12:20 de Sandu2100
Doamne greu mai inteleg specialii ...
Atitudine de infractor de drept comun: "si altii au facut-o". Aproape toti specialii fabricati cred ca fara ei nu se misca lumea asta si afiseaza un tupeu si o nesimtire ce frizeaza bunul simt. Nu stiu daca acest palladi se incadreaza, dar vad ca insista ...
Postat 01 Iulie 2024, 12:07 de oradea_mea_si_a_ta
300c
Daciane, n-are nimeni nimic cu Chrysler-ul tau (ca oricum nu valoreaza mai mult de 4-5000 euro), ci cu atitudinea ta. Nu o mai da in conspiratii, ca deja devii penibil. Daca iti plac vorbele intelepte, las si eu aici o veche zicala romaneasca: "Prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul"
Postat 01 Iulie 2024, 11:56 de unul
Doamne, greu mai înțeleg unii
Doamne greu mai înțeleg unii: 1. Nu sunt singurul care am parcat mașina în curtea interioară în discuție. Atât colegi din primărie, dar și colaboratori ai acesteia am primit accesul să parcăm acolo. Nu are nici o legătură chestiunea cu mașina de serviciu și persoana doamnei viceprimar. 2. De azi 1 iulie am fost informați că accesul în acest spațiu se va face după noi reguli, ceea ce înseamnă că aceste reguli abia acum au fost formulate și comunicate. 3. Este evident faptul că pentru unii, doar persoana și viața mea contează. Eu sunt Dacian Palladi, eu am Chrysler, eu le produc stări de neliniște și frustrare unora, cărora le stau în gât… Vor trebui să se obișnuiască cu asta, pentru că cel puțin încă o perioadă de timp, am să le rămân acolo… Și acum, câteva vorbe înțelepte: “Fă-ți griji pentru conștiința ta și nu pentru reputația ta. Conștiința este ceea ce ești tu, reputația este ceea ce gândesc ceilalți despre tine. Iar ceea ce gândesc alții despre tine este problema lor.” (Charlie Chaplin) “Mai multe legi, mai puțină dreptate.” (Cicero “Tot ceea ce auzim este o opinie, nu un fapt. Tot ceea ce vedem, este un punct de vedere, nu adevărul”. (Marc Aureliu) Și încă ceva, nu mai puțin important: nimeni de la presă nu m-a contactat, niciodată pe acest subiect, pentru a-mi afla punctul de vedere, preferându-se “acoperirea” speciei literare a pamfletului… Important este să lovim în Palladi, cu orice preț… Miza este altundeva…???? Voi credeți că știți, dar eu știu…????
Postat 01 Iulie 2024, 11:17 de DacianPalladi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON