URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Noiembrie 2021, 19:11

Curs pentru profesorii din Bihor care vor să înveţe engleza

Curs pentru profesorii din Bihor care vor să înveţe engleza Cursul de engleză se va ţine online, din cauza restricţiilor impuse de autorităţile din România în contextul pandemiei de Covid-19 (sursa foto: Getty Images)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Instituţie responsabilă de pregătirea dascălilor din Bihor, Casa Corpului Didactic anunţă că va da startul unui nou curs de limba engleză pentru cadrele didactice care nu predau această limbă. Cursul se va ţine online, pe durata a trei luni.

„Este un curs care totalizează 89 de ore, se va desfășura pe parcursul a trei luni și echivalează cu 22 de credite transferabile. Doritorii sunt invitați să se grăbească să se înscrie, deoarece au mai rămas doar câteva locuri disponibile. Găsiți toate detaliile pe site-ul Casei Corpului Didactic Bihor (www.ccdbihor.ro), secțiune Formare continuă / Programe acreditate”, a transmis instituţia, printr-un comunicat asumat de prof. Mioara Țigan, directorul Casei Corpului Didactic Bihor.

Taxa de participare la curs este de 350 lei.

Pe de altă parte, CCD Bihor a mai anunţat că a celebrat Luna Internaţională a Bibliotecilor Şcolare, sărbătorită în octombrie cu motto-ul „Fairy Tales and Folk Tales around the World” (Poveşti şi basme populare din jurul lumii). Prof. Mariana Trofin, bibliotecar al CCD Bihor și îndrumător metodic al bibliotecarilor școlari din Bihor, a organizat și coordonat o serie de evenimente online, sub denumirea Sărbătorind Bibliotecile Școlare. În cadrul acestuia, desfășurat la jumătatea lunii octombrie, s-au prezentat materiale care au subliniat importanța bibliotecilor școlare.

„Una dintre activități, Pledând pentru bibliotecile şcolare din întreaga lume, susținută de prof. Trofin, a presupus o invitație într-o excursie virtuală, prin care au fost vizitate biblioteci din România și alte câteva țări europene. Florica Roibu și Daniela Pop, bibliotecare la Colegiul Naţional Onisifor Ghibu, respectiv Şcoala Gimnazială Nicolae Bălescu, au făcut și ele o pledoarie în favoarea bibliotecii și lecturii, în expunerea Biblioteca, lumea mirifică a cărţii”, a mai transmis CCD Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Altu-i baiul!
Ar trebui inceput cu limba romana, scris si citit! Sunt pline catedrele de analfabeti functional.
Postat 06 Noiembrie 2021, 18:33 de pinonel
Asta e problema cea mai mare?
Dar pedagogie si stiintele educatiei? Dar ca stau nevaccinati astfel copiii nu pot face prezenta la scoala din cauza lor? Prea oricine ajunge azi in invatamant fata minime cunostinte cu ce se mananca asta. Eu nu as primi nici unul care nu e absolvent de pedagogic si in facultate sa nu aiba modulul pedagogic absolvit PE BUNE! Așa ajungem sa avem toti care nu reusesc in alta parte sa devina dascali si dascalite, fie ei la prescolar, pre universitar sau universitar.
Postat 06 Noiembrie 2021, 10:49 de poiu
Shogun
Adevarul e ca ai dreptate. Am avut niste profesori de engleza in liceu si facultate, care cred ca au invatat engleza in Pakistan. Cand am ajuns in America parca intelegeam ceva, cand am ajuns in London ( cu 9.70 la Bac engleza ) nu am inteles nimic.
Postat 06 Noiembrie 2021, 00:28 de Sandu2100
Sugestie
N-ar fi rău un astfel de curs nici pentru profesorii care predau engleza...
Postat 05 Noiembrie 2021, 23:34 de Shogun
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON