URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 17 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Septembrie 2024, 08:30

Curățenia de Toamnă - Cum gestionăm corect deșeurile?

Curățenia de Toamnă - Cum gestionăm corect deșeurile? foto generic, canva.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Toamna nu aduce doar frunzele căzute și aerul răcoros, ci și o oportunitate de a face curățenie atât în gospodărie, cât și în grădină. Însă, odată cu această activitate, crește și volumul de deșeuri vegetale. În această perioadă, gestionarea corectă a deșeurilor devine esențială pentru un mediu mai curat și mai sănătos.

Deșeuri vegetale - ce facem cu ele?

Fie că vorbim despre frunze, crengi tăiate, iarbă sau resturi din grădină, toate acestea trebuie colectate și gestionate corespunzător. În zonele urbane, locuitorii pot folosi pubela maro, destinată deșeurilor biodegradabile. Aceasta include resturi de legume și fructe, frunze, iarbă și alte materiale organice care se descompun natural.

În mediul rural, soluția ideală este compostarea. Prin compostoarele puse la dispoziție de firmele de salubritate, deșeurile vegetale se transformă într-un îngrășământ natural ce poate fi folosit pentru grădinărit. Este o metodă ecologică ce contribuie nu doar la reducerea cantității de deșeuri, ci și la îmbunătățirea calității solului.

Ce nu trebuie să aruncăm în pubela maro?

Una dintre cele mai frecvente greșeli în colectarea deșeurilor biodegradabile este aruncarea de materiale necompostabile, cum ar fi plasticul, textilele sau alte obiecte care nu se descompun natural. Pentru ca procesul de compostare să fie eficient, este important să colectăm doar resturi organice și să evităm contaminarea cu materiale nepotrivite.

Importanța unei colectări corecte

Statisticile arată că în fiecare toamnă se colectează cantități semnificative de deșeuri vegetale, dar o mare parte dintre acestea ajung să fie amestecate cu materiale nebiodegradabile. Acest fapt îngreunează procesul de reciclare și reduce eficiența sistemului de colectare. Prin urmare, este esențial să respectăm regulile de separare a deșeurilor și să folosim pubelele corecte.

Contribuiți la un mediu mai curat

Curățenia de toamnă nu înseamnă doar îngrijirea propriei gospodării, ci și responsabilitatea față de mediu. Prin colectarea corectă a deșeurilor vegetale și utilizarea compostului, putem reduce semnificativ impactul negativ asupra mediului și contribui la un viitor mai verde.

Nu ardeți aceste deșeuri, pentru că este ilegal!

AVE Bihor - Împreună pentru un mediu curat și sustenabil!

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4737 RON
  • 1 EUR = 4.9743 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON