URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 August 2024, 20:33

Cupa României: FC Bihor joacă miercuri cu CS Gloria Lunca-Teuz, la Cermei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După jocul din campionat, de la Buftea, cu AFC Câmpulung Muscel, fotbaliştii de la FC Bihor revin în această săptămână la meciurile de cupă şi, astfel, miercuri, de la ora 17:30, vor susţine jocul din turul III al competiţiei KO din fotbalul românesc.

Roş-albaştrii vor evolua din nou în deplasare, de această dată la Cermei, în judeţul Arad, acolo unde vor întâlni formaţia gazdă Gloria Lunca-Teuz.

Vă reamintim că FC Bihor a intrat direct în turul II al Cupei României, unde a învins Crişul Sântandrei în deplasare, cu scorul de 2-1.

De partea cealaltă, echipa din Cermei a eliminat în turul I formaţia Bihorul Beiuş, după 2-1 în deplasare, iar în turul al II-lea a trecut cu 3-0, tot în deplasare, de ACB Ineu.

În sezonul trecut competiţional, cele două echipe au fost colege de serie în Liga a III-a, iar FC Bihor a câştigat clar duelurile directe. Astfel, în tur, pe data de 14 octombrie, formaţia orădeană s-a impus pe teren propriu cu scorul de 6-0, în timp ce în returul de la Cermei, din data de 16 martie, roş-albaştrii au câştigat cu 2-0.

FC Bihor a câştigat seria a 10-a a Ligii a III-a, în timp ce formaţia din Cermei a încheiat pe locul 8.

Jocul Gloria Lunca-Teuz Cermei - FC Bihor Oradea, de miercuri, de la ora 17:30, care va fi transmis de FRF Tv, va fi arbitrat la centru de Krisztina Szabo din Crişeni (jud. Sălaj), arbitri asistenţi au fost desemnaţi Ioan Cozorici din Zalău şi Flavius Seiche Lazăr din Sânmihaiu Almaşului (jud. Sălaj).

Observator pentru arbitri a fost desemnat Ciprian Tranca din Timişoara, iar delegat pentru joc, Marius Claudiu Ştefan din Orăştie.


Programul complet al jocurilor din turul III al Cupei României la fotbal:

Miercuri, 14 august, ora 17:30

CS Minaur Baia Mare – SCM Zalău

CS Sănătatea Servicii Publice – CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud

CS Universitar din Alba Iulia – CS Unirea Ungheni 2018

CSM Unirea Alba Iulia – CSC 1599 Şelimbăr

ACS Kids Tâmpa 2015 Braşov – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc

CS Gloria Lunca-Teuz Cermei – FC Bihor Oradea (FRF.tv)

SSU Politehnica Timișoara – CSC Dumbrăviţa

SC Ghiroda şi Giarmata Vii – ACS Muncitoresc Reşiţa (FRF.tv)

AFC Câmpulung – Muscel 2022 – AFC Chindia Târgovişte

SCM Râmnicu Vâlcea – CS Mioveni

CSO Petrolul Potcoava – FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA (FRF.tv)

ACS Lupii Profa – CSM Slatina

SCM Dunărea 2020 Giurgiu – CSM Alexandria

CS Concordia Chiajna – Steaua Bucureşti

SC Popeşti-Leordeni – CS Tunari

CS Blejoi – SC FC Voluntari SA

CS Afumaţi – FC Metaloglobus Bucureşti

AS FC Agricola Borcea – AFC Dunărea 2005 Călăraşi

AFC 1919 Dacia Unirea Brăila – AFC Metalul Buzău

ACS FC Bacău – ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ

CSM Paşcani – CSM Bucovina Rădăuţi

Joi, 15 august, ora 17:30

ACS Aro Muscelul C-Lung Muscel – ACS Campionii Fotbal Club Argeş

CS Sporting Lieşti – CSM Focşani 2007

Miercuri, 21 august, ora 17:30

ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu – CS Corvinul 1921 Hunedoara

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON