URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Noiembrie 2024, 14:53

Cum să cheltui 100.000 euro în 20 zile? DIICOT Oradea a trimis în judecată şase bandiţi care s-au „servit” din conturile unei bănci din Spania

Cum să cheltui 100.000 euro în 20 zile? DIICOT Oradea a trimis în judecată şase bandiţi care s-au „servit” din conturile unei bănci din Spania foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şase persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Oradea, pentru constituire de grup infracțional organizat şi operațiuni financiare în mod fraudulos, după ce, în doar 20 zile, au cheltuit aproximativ 100.000 euro din conturile clienţilor unei băncii spaniole.

Este vorba despre Gheorghe Adrian Stan, Claudiu Călin, Sebastian Târşan, Georgia Măcean, Alin Alexandru Pop, Claudiu Covaciu, cu vârste între 22 şi 40 ani, care au intrat în atenţia procurorilor DIICOT Oradea iarna trecută.

Shopping pe banii altora

Cei şase sunt din judeţele Arad şi Timiş şi sunt acuzaţi că au obţinut în mod fraudulos datele de identificare a unor carduri emise de banca spaniolă Banco Bilbao Vizcaza Argentaria SA, le-au întrolat într-o aplicație de plată electronică, instalată pe telefoanele mobile şi, în decurs de 20 zile, au cumpărat, din magazine Altex şi Media Galaxy din Oradea, Arad şi Timişoara, telefoane mobile de ultimă generație, laptopuri performante și alte produse electronice, în valoare totală de 493.018,49 de lei.

O parte dintre produsele furate au fost vândute către persoane de bună credință, iar o altă parte dintre ele au fost descoperite în urma perchezițiilor derulate la suspecţi de procurorii DIICOT Oradea în februarie anul trecut.

„În cadrul perchezițiilor domiciliare efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale a bănuiților, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 17 telefoane mobile, 7 laptopuri, o tabletă, un hard-disk, 4 unități flash, 21 de cartele SIM, carduri bancare, 10.900 de euro și 2.500 de lei, documente de identitate, în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost falsificate și 92 de grame de pulbere cristalizată”, a transmis la vremea respectivă Poliţia Bihor.

Bandiţi cu vechime

Trei dintre inculpaţii judecaţi sunt interlopi cunoscuţi în zona de vest a ţării. Unul este Claudiu Călin, condamnat în trecut pentru furturi şi bănuit şi de trafic de stupefiante, în locuinţa lui fiind găsite, de altfel, şi cele 92 de grame de pulbere cristalizată.

Și Sebastian Târsan e client vechi al anchetatorilor, fiind judecat deja, alături de patru persoane pentru contrabandă, într-un caz despre care a relatat şi BIHOREANUL. Esta vorba despre cele două transporturi cu aproape 200.000 de pachete de ţigări de contrabandă, pornite din Bihor spre judeţul Arad, şi descoperite abandonate pe un câmp din localitatea Hălmagiu.

Cel mai celebru e, de departe, Gheorghe Adrian Stan, zis "Topa". Fost membru al grupării "împăratului" Uţu Rohozneanu, Stan e cunoscut ca lider al unei grupări implicate în importul şi distribuţia de droguri şi de ţigări, având un cazier impresionant, cu condamnări atât în ţară cât şi în străinătate, culminând cu cea din 2018, când a fost prins la intrarea în Anglia cu peste 40 kg de marijuana şi cocaină sub scaunul maşinii pe care o conducea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5814 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON