URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Iulie 2021, 19:00

Cum să alegi un ruj de calitate?

Cum să alegi un ruj de calitate? Sursa: Pinterest
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un zâmbet larg şi o încredere neclintită fac femeile să fie irezistibile. Pentru aceasta însă este necesar să alegeţi rujul potrivit şi trebuie să vă daţi seama ce calităţi ar trebui să aibă un ruj ideal. Protecţia este unul dintre principalele aspecte. Un produs bun nu trebuie doar să picteze suprafaţa în nuanţa necesară, ci şi să protejeze pielea.

Textura să fie suficient de moale şi durabilă. Este recomandabil ca după utilizarea acestuia să nu rămână pete sau bulgări în colţurile buzelor. De asemenea, trebuie să acordaţi atenţie mirosului şi culorii produsului.

Evitaţi să alegeţi opţiuni foarte aromate - parfumurile sunt substanţe chimice puternice şi pot provoca reacţii alergice nedorite. Culoarea ar trebui să fie cât mai uniformă, fără pete şi dungi, deoarece aceşti factori indică calitatea scăzută a produsului, care poate dăuna nu doar aspectului, ci şi sănătăţii.

Tipuri de rujuri

Toate rujurile care există astăzi pot fi împărţite în patru tipuri principale:

- Igienic. Este cea mai bună opţiune de utilizare în anotimpul rece, în momentele de a fi sub razele deschise ale soarelui şi pe vreme de vânt. Scopul principal al acestui ruj este de a proteja. 
- Nutritiv. Nutriţia se efectuează datorită cantităţii mari de minerale şi ceară din compoziţia produsului cosmetic. Are un efect hidratant şi hrănitor. Cea mai potrivită pentru utilizare în sezonul rece. Dezavantajul acestei opţiuni este însă durabilitatea sa pe termen scurt. 
- Hidratant. De asemenea, are funcţii de protecţie - împiedică deshidratarea pielii pe vreme de vânt şi ger, o protejează de razele UV. De obicei conţine uleiuri benefice, cum ar fi: jojoba; ricin; avocado; nucă de cocos. Datorită efectului hidratant, conferă strălucire şi creşte vizual volumul buzelor. 
- Persistent. Când alegeţi această opţiune, merită să luaţi în considerare câteva aspecte importante. Esterii incluşi în compoziţie se evaporă imediat după aplicare, drept urmare rămâne la suprafaţă doar o peliculă de pigment colorant. Durabilitatea produsului variază de la 4 la 12 ore. Ideal pentru călătorii lungi, zboruri şi evenimente importante. Dar nu este potrivit pentru utilizarea de zi cu zi, deoarece poate usca pielea şi o poate strânge. De asemenea, opţiunile rezistente sunt adesea alergice.

Compoziţia rujului 

Există o serie de componente care sunt adăugate la toate produsele pentru colorarea buzelor. Acestea includ: 

- Ceara (ceara de albine sau palmier). 
- Arome. Acestea sunt adăugate pentru a ascunde mirosurile rămase din materiile prime de producţie şi pentru a conferi o aromă plăcută. 
- Uleiuri.
- Pigmenţi de colorat. Absent doar în rujurile igienice. 
- Suplimente. Se adaugă diverşi conservanţi şi antioxidanţi pentru a prelungi durata de viaţă a remediului cosmetic. 
Complexul vitaminic este conceput pentru a proteja şi hrăni stratul superficial al pielii. Mulţi producători includ tescovină de aloe vera, aminoacizi, vitaminele E, C şi A în compoziţie, ceea ce ajută la obţinerea nu doar a unei culori mai uniforme, ci şi la îmbunătăţirea calităţilor de îngrijire. Adesea, pe ambalaj puteţi vedea denumiri că filtrele UV cu un anumit factor SPF, o astfel de protecţie va deveni indispensabilă vara, deoarece pielea subţire a buzelor este deosebit de sensibilă la efectele radiaţiilor solare.

Perioada de valabilitate

Pentru a alege remediul decorativ potrivit care îşi va menţine calităţile mult timp, trebuie să acordaţi atenţie la data de expirare. Nu ar trebui să cumpăraţi rujuri a căror durată de valabilitate este prea scurtă (până la 6 luni), în acest caz riscaţi să obţineţi un produs fără a avea timp să îl folosiţi până la capăt. O perioadă de valabilitate prea lungă (până la 3 ani) nu este, de asemenea, cea mai bună opţiune, deoarece înseamnă că s-au adăugat prea mulţi conservanţi nocivi. 

Statisticile au arătat că peste 80% dintre femei folosesc în mod regulat rujul, în timp ce 85% din acest număr la achiziţionare se ghidează doar după nuanţă, uitând de toate celelalte aspecte importante.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON