URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 August 2021, 12:30

Cum să alegi televizorul perfect

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Căutarea unui televizor nu este aşa de uşoară precum pare, mai ales că va fi cel mai bun prieten al familiei şi asta pe termen lung (ar trebui cam minim zece ani). Dacă eşti în grabă în a căuta un televizor, iată ce trebuie să ştii pentru a face o alegere perfectă:

1. Evită să achiziţionezi televizoare la o rezoluţie mai mică de 4K (Ultra HD), sau de tipul HD, dar nici nu te aventura către un 8K pentru că filmele şi show-urile nu sunt încă active şi, în plus, sunt destul de costisitoare.

2. În redarea imaginii, tehnologia OLED este net superioară celei LED şi clar asta implică un produs mai scump, dar imaginea este incontestabilă. Există şi variante QLED care practic sunt undeva la mijloc şi sunt mult mai accesibile. Trebuie să ştii: cu cât negrul este mai intens, cu atât este mai puternic contrastul, iar un contrast mai bun oferă o imagine mai frumoasă.

3. Cauta televizoare care să aibă măcar patru porturi HDMI şi optează neapărat pentru noul HDMI 2.1. Pentru un sonor superior, ca de cinema, ia în calcul achiziţionarea unui sistem audio pe care să-l conectezi televizorului. Având ecranele foarte subţiri, boxele tind să-şi piardă calitatea.

4. Alege o rată de refresh cât mai mare pentru că asta conferă o mişcare fină atât în ceea ce priveşte un film, cât şi canalele live de sport sau jocurile.

5. Referitor la dimensiune, cu cât e mai mare, cu atât e mai bine. 65 sau 75 inch vor transforma un tv obişnuit într-o adevărată proiecţie la cinema. Ţine totuşi cont doar de distanţa la care îl vei pune şi nu-ţi face probleme legate de design pentru că sigur vei găsi ceva potrivit casei tale, mai ales că în zilele noastre se lucrează foarte mult la acest aspect. Mai rămâne să te decizi dacă optezi pentru varianta plată sau curbată.

6. Alege un brand de încredere şi astfel nu vei da greş, mai ales că se bazează pe mulţi ani de experienţă şi, în plus, primeşti garanţie şi suport tehnic.

7. Ai grijă să fie neapărat compatibil HDR. Acesta generează un contrast mai mare cu pixelii existenţi. Mărind contrastul şi culoarea rezultă o imagine mult mai naturală, apropiată de realitate şi cu o mai mare profunzime.

8. Smart tv-urile au devenit un standard în zilele noastre şi sunt de un real folos, mai ales că vin la pachet cu furnizorii preferaţi de filme, motoare de căutare şi aplicaţii de muzică şi entertainment pe care deja le cunoşti de pe telefon. Mai mult, poţi transfera prin intermediul bluetooth şi activare wi-fi cam tot ce ai pe mobil pe tv. Nu mai vorbim de faptul că, având căşti bluetooth, poţi asculta muzica sau emisiunea preferată, plimbându-te prin casă, fără să-i deranjezi pe ceilalţi.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
DTS
9.Verifica daca TV are suport de sunet DTS ca sa nu iei tzeapa de Samsung incepind cu 2018.
Postat 09 August 2021, 16:20 de BillytheGreat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON