URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 27 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
28 Mai 2024, 10:02

Cum s-a petrecut accidentul soldat cu 4 morți, pe DN1, în Bihor. A fost o coliziune frontală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primele cercetări efectuate de polițiștii bihoreni arată că accidentul mortal de marți dimineața, de pe DN1, s-a petrecut după ce un șofer de 39 de ani din comuna Lazuri de Beiuș a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a intrat cu mașina pe contrasens și a lovit frontal un TIR.

„La data de 28 mai a.c., la ora 06.33, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112 că, în localitatea Uileacu de Criș, județul Bihor, s-a produs un accident rutier. La fața locului, polițiștii rutieri au constatat că, un bărbat de 39 de ani, din comuna Lazuri de Beiuș, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 1, pe direcția Aleșd - Oradea, la intrarea în localitatea Uileacu de Criș, în condiții ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi pătruns pe sensul opus, unde ar fi intrat în coliziune frontală cu un autotren cu semiremorcă, condus, regulamentar, din sens opus, de un bărbat de 27 de ani, din comuna Leliceni, județul Harghita”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Bihor. 

În urma accidentului rutier, bărbatul de 39 de ani, care conducea autoturismul, a suferit multiple leziuni, care i-au provocat decesul la fața locului. „De asemenea, alte trei persoane, toate pasagere în autoturism, care urmează a fi identificate de polițiști, au suferit leziuni care, de asemenea, le-au provocat decesul la fața locului”, se arată în informarea polițiștilor. 

Șoferul de TIR nu a consumat alcool, după cum a arătat rezultatul etilotestului.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, sub supravegherea unui procuror, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

În jurul orei 10, traficul pe DN1 în acea zonă a fost reluat în condiții normale.
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Nu a fost nici o pierdere a controlului volanului...
Drumul era in linie dreapta cu cel putin 3-4 km inainte de locul accidentului. Accidentul s-a produs la intrarea in localitate unde deja soferul trebuia sa aiba maxim 70 km/ora sa poata reduce la 50 peste cativa metri la intrarea in localitate. Cauza accidentului a fost o depasire neregulamentara facuta de un dement care a mai luat cu el inca 3 vieti, putea fi mai rau, sa vina din fata un autoturism si sa mai faca si acolo cateva victime. La modul de condus, drumul Cluj-Oradea poate fi numit drumul mortii iar vina in primul rand e a soferilor.
Postat 29 Mai 2024, 09:48 de Emilut
Va mirati?
Nu-i cazul! Militistii au abandonat demult preventia (adica patrularea), au inlocuit-o cu radarul/camere (adica aparate de taxat). Rezultatul: locul intai in UE la numarul de morti in accidente rutiere. O suta de radare si o mie de camere nu fac cat un echipaj in trafic! In orice stat din lume cand soferii vad o masina de politie ridica instinctiv piciorul de pe pedala de acceleratie si fac ochii cat cepele, atenti sa nu greseasca. https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/romania-conduce-in-topul-ue-al-mortalitatii-in-2354563.html
Postat 29 Mai 2024, 04:04 de pinonel
Zonele "metropolitane", "Alejd" si "Binş", care se întind până în comuna Oradea...
DEZASTRU!!!Fac nişte depăşiri în curbă şi linie continued ceva greu de imaginat, chiar pentru un conducător auto(să-i spunem agresiv).
Postat 28 Mai 2024, 22:10 de Maikeltroll
Sau..
Sa circuli responsabil,sa ti cunosti limitele,ale tale si ale masinii...altfel omori oameni nevinovati...
Postat 28 Mai 2024, 13:05 de zorro
Precizare: NIMENI NU TE OPREȘTE
Alegerea este desigur a ta. Dacă ai ambiția să te redresezi, uneori chiar reușești. Ceilalți pleacă pe altă lume .......
Postat 28 Mai 2024, 10:17 de Just-22
Nimeni nu oprește să ajungi în șanț!
Poliția Rutieră singura Autoritate în materia accidentelor rutiere care ulterior va dispune împreună cu Parchetul una expertiză tehnică auto Experții vor trage câteva concluzii Asemenea ciocniri frontale au ca sorginte dorința unuia de depășire, și datorită aprecierii greșite ajunge contrasens unde de obicei așteaptă doamna cu coasa. Asta este tot iar scăparea este oferită uneori de un șanț contează adâncimea
Postat 28 Mai 2024, 10:15 de Just-22
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6557 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON