URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 05 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 27 ianuarie 2025, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie foarte importantă cu privire la infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența stupefiantelor. Decizia a fost motivată și publicată în Monitorul Oficial, pe 28 ianuarie.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Noiembrie 2024, 15:33

Cum l-a ajutat TikTok pe Călin Georgescu să iasă câștigător în primul tur al alegerilor prezidențiale

Cum l-a ajutat TikTok pe Călin Georgescu să iasă câștigător în primul tur al alegerilor prezidențiale INQUAM Photos / Ovidiu Dumitru Matiu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Candidatul surpriză sau „fantomă” Călin Georgescu a obținut cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale cu ajutorul rețelei de socializare TikTok, prin campanii țintite și strategii bine definite.

Jurnaliștii de la Info Sud-Est și G4Media au publicat o analiză ce arată cum a crescut semnificativ în sondaje în ultima lună controversatul candidat, până nu demult un anonim, și cum a reușit să strângă atât de multe voturi.

„Doar în ultima săptămână, Georgescu a strâns 30.000 de urmăritori noi, iar clipul în care își anunță candidatura a crescut de la 500.000 la peste 800.000 de vizualizări. Toate aceste creșteri au venit după ce rețeaua TikTok a fost inundată cu tag-uri legate de candidatura sa”, se precizează pe site-ul Info-Sud-Est.ro.

Confirm surselor citate, Georgescu și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale pe 1 octombrie 2024, după ce „a reușit să strângă peste 100.000 de semnături din țară, fără să aibă însă structuri politice în teritoriu sau susținerea, cel puțin fățișă, a vreunui partid”.

Mai mult, în ultima lună, în special în ultima săptămână, Georgescu s-a viralizat rapid pe Tik Tok, conform analizei reporterilor G4Media și ISE, strângând zeci de mii de urmăritori noi, sute de mii de vizualizări noi la clipuri vechi, dar a început să aibă și tot mai multe apariții noi, în diverse podcasturi și „emisiuni” pe Tik Tok, cunoscute în undergroundul rețelei, dar necunoscute publicului consumator de presă tradițională. „Un singur exemplu: Interviul din podcastul influencerului Gojira a strâns peste 70.000 de vizualizări pe YouTube în doar 2 zile”, arată sursa citată.

O explicație identificată de reporteri pentru valul de viralitate al lui Georgescu este numărul foarte mare de tag-uri cu numele acestuia care apar la postări aleatorii despre alegerile prezidențiale din 24 noiembrie, inclusiv la mesajele publicate de ceilalți candidați la prezidențiale ori la orice postare face referință sau are legătură cu alegerile.

„Paginile cu cele mai multe postări la care apar astfel de comentarii cu tag-ul „Călin Georgescu” sau „Călin Georgescu președinte” ori „Votez Călin Georgescu” sunt cele ale Elenei Lasconi și Mircea Geoană, în timp ce la Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu sunt identificate astfel de comentarii în ultima perioadă, în care a avut loc analiza reporterilor. Numele lui Georgescu apare menționat atât de des la postările Elenei Lasconi, încât la o postare de pe TikTok cu peste 900.000 de vizualizări, în care candidata USR răspunde la întrebări în cadrul unei dezbateri electorale, algoritmul rețelei a ajuns să sugereze numele „Călin Georgescu” în bara de căutare a secțiunii de comentarii, chiar dacă nu este vorba despre el în videoclip”, arată sursa citată.

Citiți detalii mai multe în articolul „Cum a crescut în sondaje Călin Georgescu printr-o strategie de promovare pe TikTok: Val de tag-uri care i-au adus zeci de mii de urmăritori și sute de mii de vizualizări noi”.

Info Sud Est amintește că Georgescu este un personaj controversat. El a fost vizibil pe televiziuni în urmă cu câțiva ani, când liderul AUR, George Simion, a spus că este propunerea AUR pentru funcția de premier, dar a făcut un pas în spate la scurt timp, în februarie 2022, după ce a făcut apologia criminalilor de război calificându-i „eroi” pe șeful legionar Corneliu Zelea Codreanu și pe autorul Holocaustului din România, Ion Antonescu. Tot el a spus despre asasinarea lui Nicolae Iorga despre legionari că „istoria este mistificată”. Procurorii i-au deschis dosar penal pentru elogierea vinovaților de genocid și crime de război, dar nu e clar în ce stadiu este ancheta.

De asemenea, Georgescu a făcut adesea și apologia „înțelepciunii rusești”, iar într-o dezbatere electorală de marți, la Digi24, nu a fost în stare să verbalizeze dacă este sau nu un admirator al lui Putin, deși moderatorii au insistat pentru un răspuns simplu, cu „Da” sau „Nu”. Videoul poate fi urmărit aici.

Pe de altă parte, G4Media publică luni și o analiză interesantă pe tema candidatului. Citiți detalii în articolul „Cauzele fenomenului Călin Georgescu. Infestarea instituțiilor de forță și a Bisericii Ortodoxe cu ideologia anti-occidentală. Plus: periculoasa tentativă a Academiei Române de a pune în discuție orientarea pro-Vest a României

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
da
sper ca v-ati dat seama ca am fost ironic ...? nu ?
Postat 26 Noiembrie 2024, 09:35 de richard
da
solutia e simpla = guvernul sa interzica Tik Tok si twiter si youtube si internetul si sa lase doar un ziar = Scanteia pardon Adevarul care sa spuna doar ce trebuie ( adica adevarul si doar adevarul ) si care sa fie bine verificat inainte de "ministerul adevarului " care va lupta cu dezinformarea asa cum a scris Orwel in cartea 1984 . iar noi vom face dupa cum a zis Soljenitian = ei ne mint , noi stim ca ei ne mint , ei stiu ca noi stim ca ei ne mint si totusi ei ne mint in continuare .
Postat 26 Noiembrie 2024, 06:42 de richard
Simplu
Cand 2 se bat, al III-lea câștigă.
Postat 25 Noiembrie 2024, 15:38 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.817 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON