URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 07 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 27 ianuarie 2025, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie foarte importantă cu privire la infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența stupefiantelor. Decizia a fost motivată și publicată în Monitorul Oficial, pe 28 ianuarie.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Ianuarie 2024, 08:31

Cum arată cifrele anului 2023 pentru AVE Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

67.456 de gospodării deservite și aproape 200.000 de clienți bihoreni reprezintă cea mai mare realizare pentru AVE Bihor în 2023. Am reușit încă o dată să ne atingem obiectivele, iar parteneri în acest demers ne-au fost toți bihorenii care au înțeles importanța colectării separate a deșeurilor. Iar numărul lor este tot mai mare!

Suntem prezenţi în 62 de oraşe şi comune din Bihor și în 23 din județul Mureș, precum și în orașul Reghin, unde asigurăm colectarea în 4 sau 5 fracţii. Demersul nostru a fost şi este în continuare extrem de ambiţios, propunându-și să aducă bunele practici din state dezvoltate ale Europei, în ideea de a recupera cât mai repede decalajul istoric pe care România îl are în materie de colectare separată.

Activitatea AVE Bihor

AVE Bihor a pornit cu o idee, iar acum am ajuns la 263 de angajaţi, fiecare cu o importanţă vitală în asigurarea acestui serviciu. Maşinile noastre sunt de ultimă generaţie, achiziţionate de la un producător mondial de top. Pentru că ne dorim eficienţă şi consum redus de resurse, am îmbogăţit parcul auto cu 10 autogunoiere bivolum, pentru colectarea a două fracţii de deşeuri în acelaşi timp, reducând astfel poluarea aerului și a mediului înconjurător.

Tot pentru a păstra un mediu curat, o decizie majoră a fost asigurarea serviciului de salubritate şi în zonele turistice montane. În acest scop, am achiziţionat ATV-uri ce pot ajunge şi în cele mai greu accesibile locuri, pentru colectarea în 5 fracţii.

Curent din deșeuri la Săcueni 

Marea realizare a anului 2023 pentru AVE este câștigarea licitației de operare a Stației de biogaz de la Săcueni, care va spori producerea energiei electrice din surse regenerabile și va determina scăderea cantității de deșeuri eliminate prin depozitare. Materia primă va fi asigurată din deșeuri biodegradabile. Cantitatea estimată de materie primă ce urmează a fi prelucrată în staţia de biogaz este de 45.500 t/an (estimat: 21% deșeuri municipale biodegradabile, 23% deșeuri din agricultură, 56% deșeuri biodegradabile din procese de producție). Prin activitatea de operare a stației de la Săcueni, AVE își asumă atingerea unui nivel de producție a energiei verzi din surse regenerabile de 2.500 Mwh/an.

Maşinile noastre au colectat aproape 25.000 tone de deşeuri municipale în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2023. Trebuie să le mulţumim tuturor bihorenilor pentru efortul lor de a colecta separat deşeurile, cu un accent în plus pentru locuitorii din Sălacea şi Cociuba Mare, unde procentul de colectare separată a ajuns la 54%.

De asemenea, 2023 a fost anul în care am câștigat și operarea „centrelor de colectare deșeuri cu aport voluntar” din zonele în care suntem deja operatori de salubritate.

În numele întregii echipe, AVE Bihor le urează tuturor clienților An Nou fericit şi le mulţumeşte pentru colaborarea din 2023!

Schimbarea începe cu noi!

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Delgaz Grid
  • Sistare alimentare gaze naturale in localitatea Marghita, judetul Bihor
    Delgaz Grid a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din localitatea Marghita, pe strazile: Ariesului, Primaverii, Rozelor, Dunarii, Oituz, Magurei, Campului, Danko Pista, Horvath Janos, in data de 7 februarie incepand cu ora 10:00, ca urmare a unui incident survenit la reteaua de distributie gaze naturale. Echipele companiei lucreaza in vederea remedierii situatiei, reluarea treptata a alimentarii cu gaze naturale fiind estimata a se realiza pe parcursul zilei de 7 februarie, incepand cu ora 13:00, in functie de prezenta la domiciliu a  consumatorilor afectati, masura fiind necesara pentru efectuarea operatiunilor in conditii de siguranta. Reamintim consumatorilor nostri principalele masuri de siguranta ce trebuie luate în cazul în care simt miros de gaz în interiorul imobilelor: sa stinga toate focurile; sa deschida imediat toate usile si ferestrele; sa nu manevreze aparate electronice; sa nu aprinda lumina; sa nu verifice cu flacara instalatile cu gaze naturale; sa paraseasca încaperea si sa sune imediat la dispeceratul de urgenta Delgaz Grid, tel. 0265.200.928 (numar taxabil cu tarif local din reteaua Telekom si cu tariful operatorului pentru toate celelalte retele de telefonie) si 0800.800.928 (numar gratuit, apelabil din principalele retele de telefonie fixa si mobila).  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8032 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON