URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Iunie 2024, 11:10

Cum ar arăta Oradea fără UE

Cum ar arăta Oradea fără UE credit foto: Bogdan Popa Photography / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aș fi curios să văd un film cu imagini din Oradea înainte de a primi fonduri europene și unul după investițiile făcute din banii UE. Asta, că tot avem niște alegeri europarlamentare de care nu se interesează nimeni. În schimb, cheltuim bani și energie să votăm niște primari care în viitorul mandat, fără fonduri de afară, vor ascuți creioane în lipsă de altă ocupație.

Oare cum am fi circulat fără noile poduri peste Criș și Peța? În lipsa centurii cu patru benzi, pe unde s-ar fi strecurat camioanele ce ies din țară? Se mai plânge cineva de „drumul expres” sau că într-o vreme plăteam chirie la CFR pentru traseul prin depou? Ați mai văzut șoferi să înjure pasajele din Centrul Civic după ce emoția și ordinele de la partide s-au mai estompat? Se vor mai scandaliza megieșii după ce a fost deschisă centura din Sânmartin?

Toate aceste investiții au însemnat disconfort, exproprieri, proiecte nu mereu reușite, dar circulația în Oradea fără asemenea sacrificii ar fi devenit un infern. Nu-i mai puțin adevărat că, în timp ce noi deschidem noi artere, în Occident mașinile sunt scoase afară din orașe ori accesul lor este mult îngrădit. Numai că acolo sistemul de transport în comun e extrem de extins.

Avem nevoie de timp pentru a reduce decalajele dintre noi și țările dezvoltate din Vest. Iar, dacă în ce privește infrastructura putem arde etapele în 10-15 ani, ne trebuie mult mai mult timp să înțelegem că nu e obligatoriu să parcăm mașina în casa scării, că se poate merge și cu bicicleta la serviciu și că șoferii ar trebui să aibă mai mult respect pentru toți ceilalți aflați în trafic.

Măcar din respect pentru banii europeni ar trebui să mergem la vot.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
@KP
Propagandistule nazist, ai ajuns sa faci si apopogia criminalului psihopat Hitler!!!!
Postat 06 Iunie 2024, 23:04 de TheSolarConnection
https://m.ebihoreanul.ro/stiri/oradea-are-cel-mai-mic-pret-al-apei-potabile-din-tara-datele-anrsc-178330.html
Aia e ca centura Ecaterina Teodoroiu pe care tu nu o recunoști ::::))))) deci are 6km de centură fata de 40km centura Oradea. Nu compar județul cu orașul, dar nu am găsit date de șomaj in orașe, doar pe județe. Am pus un link, sper că nu-mi zici ca mint.
Postat 06 Iunie 2024, 19:27 de Sandu2100
Sandu mincinosu
Iar minti. Craiova are CENTURA si prin nord si prin sud. Craiova are vreo 12km lungime, cum dracu centura care e de-a roata orasului are 6km? Incredibil cum poti sa minti. Mare jegos esti. Ce cifre micinoase ai acolo, tu compari judetul acum, insinte vorbeai de oras. Craiova economic si ca mediu antreprenorial, afaceri, firme e peste Oradea. Ia harta sa vezi centura Craiovei si termina cu minciuna, imputitule. Si te miri ca altii te injura de mama
Postat 06 Iunie 2024, 18:56 de sanduivanov
sanduivanov aka vasi13
Are curse pe aeroportul, are un park imens 17 tramvaie noi si atat, biletele sunt la fel, abonament pe toate liniile 80 lei la Oradea 100 la Craiova, are 30 de aitobuze noi si atât. Avem preturi mai mici la apă, in apartament cu aceeași suprafață in aceeași zona, e cu 11 lei mai mult in Craiova. Ei mai au mult de lucrat la centrul istoric, Dolj are o rată a șomajului de 7.4% fata de Bihor 1.9% au o centură de 6km :::::)))))
Postat 06 Iunie 2024, 18:46 de Sandu2100
Sandu mincinosu
Craiova oras condus de PSD. Cemtru complet refacut, bulevardele orasului toate sunt peste Oradea, aeroportul e pe locul 5, firme mari atrase, salarii cu 25% peste Oradea, parcul Romanescu cel mai fain din tara, e cat cimitirul Rulikovski de mare, poate mai mare. Are tramvaie noi, taxe si cheltuieli mai mici, are universitate peste Oradea. Are stadion nou , mare ,si polivalenta noua mai mare si mai faina. Ca tot esti cu oras condus de PSD.
Postat 06 Iunie 2024, 17:38 de sanduivanov
vasi/adi13
Vaslui arată ca si un oraș condus de PSD ::::))))
Postat 06 Iunie 2024, 15:15 de Sandu2100
Sandu cel cu buda in curte
Dar cum arata Vasluiul? Ca si gaura de unde ai vazut lumina zilei, murdara si urat mirositoare. Am fost odata in Vaslui, arata ca orice alt oras, arata mai bine ca Episcopia, Stefan cel Mare, Velenta, Clujului, si alte zone din Oradea. Tu sa ne spui cum arata , ca nici poza lui Filip nu o recunosci. Gunoiule
Postat 06 Iunie 2024, 14:21 de vasi13
Până la "aderarea" UE la resursele României ...
... toți stâlpii de iluminat public din Oradea, de la podurile peste Criș până la toate bulevardele și arterele principale ale orașului, erau cu glastre cu flori care înfrumusețau ambianța urbană. De asemenea, aveam parcuri cu toalete publice și cișmele pentru băut apă. Atunci, apa de la cișmele era gratis. După 2008, când liberalii au cucerit puterea și au început să intre bani publici tot mai mulți la bugetele locale, florile au dispărut și apă la cișmele nu s-a mai dat deloc. Așadar, nicio legătură cu UE ... "omul sfințește locul" și nu apartenența la tot felul de structuri asociative piramidale, politice sau militare, economice sau sociale.
Postat 06 Iunie 2024, 08:20 de KP
Riviera
Care e centura Vaslui, ca nu se vede???
Postat 05 Iunie 2024, 23:59 de Sandu2100
Si Vaslui are centura
Plus alte investitii in infrastructura rutiera, in domeniul medical, invatamant, etc tot din fonduri europene. Hotul Buzatu a ajuns acoolo unde ii e locul, ;a puscarie.
Postat 05 Iunie 2024, 19:36 de Riviera
Cum ar fi fără fonduri europene
Ca la Vaslui, cum să fie, drojdie la BUZATU, vaci si căruțe.
Postat 05 Iunie 2024, 19:25 de Sandu2100
Cum ar fi fost fara fonduri europene ?
Paragina, dezolare, regres pt ca tot ceea ce s-a construit pe vremea lui Ceausescu necesita deja reparatii din banii pe care nu-i aveam. De construit altceva nou, nici vorba.
Postat 05 Iunie 2024, 19:18 de Riviera
Au fi făcut ce făceai și înainte de UE.
Din inginer pe hală la "Înfrățirea" ... ajuns jurnalist. Cu sau fără UE ... fix același lucru, la fel vum fac unii norvegieni, elvețieni, sârbi sau români neafectați de "colonizarea" LGBTQIA+ sau de cea care aruncă cu bani în industria de armament americană.
Postat 05 Iunie 2024, 17:15 de KP
Dupa stirea cu dl Laza din Sanmartin
Explozia de dezvoltare de acolo se datoreaza si primarului dar si fondurilor europene, care initial au fost blocate/penalizata, si acum erau eligibili. A fost interesant sa vezi cum primarul justifica creditele-punte pe care si el le-a imprumutat la Sanmartin, in timp ce grada veche de PSD-blocheaza-tot, la Oradea le critica.
Postat 05 Iunie 2024, 14:25 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON