URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Aprilie 2013, 07:11

Cu doi eliminaţi pe final, Luceafărul a pierdut la UTA cu 0-2

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia bihoreană de fotbal Luceafărul Felix a fost învinsă vineri seară la Arad, în primul joc din cadrul etapei a XXII-a a Seriei a II-a din Liga a II-a.

Echipa antrenată de Florin Fărcaş a întâlnit formaţia UTA, în faţa căreia s-a înclinat de două ori, după ce la pauză scorul a fost egal, 0-0.

În minutul 2 Laso, de la gazde, a executat o lovitură liberă de la 23 de metri, din poziţie lateral stânga, Monac a reluat cu capul din 6 metri direct însă în braţele portarului Paul. În minutul 5, tot gazdele au atacat şi Dosso a scăpat singur cu portarul, dar a fost oprit pentru o poziţie de offside. Un minut mai târziu, oaspeţii au ripostat şi Gligor a respins de la prima bară o centrare din corner.

În minutul 15, Dosso a scăpat singur cu portarul, Paul a ieşit la 30 de metri să-l întâmpine, ivorianul l-a fentat pe goalkeeper, dar a tras pe lângă vinclu, deşi poarta era goală. UTA şi-a intensificat atacurile şi în minutul 18 Kovacevic l-a lansat în dreapta pe Monac, acesta a pătruns până în careul mic şi a centrat în faţa porţii, de unde Neagu nu a reuşit să reia în plasă din 3 metri.

În minutul 26, Oară, tot de la gazde, a reluat, de la 8 metri, cu capul în pământ o minge centrată din dreapta, iar trei minute mai târziu, Monac, aflat la 10 metri, a reluat cu capul în sus o minge centrată din stânga, a încercat să se aşeze pentru un şut, dar a fost deposedat.

Luceafărul a reuşit apoi totuşi să revină în atac şi în minutul 37 Svarczkopf a tras mult pe lângă poartă din afara careului. La următorul atac însă, Dosso a trimis cu capul din 4 metri peste transversală. Africanul era singur în careul mic după centrarea din stânga a lui Neagu.

Până în pauză apoi nu s-a mai întâmplat nimic, cu excepţia accidentării portarului D. Paul, care a fost schimbat cu Sălăjan.

Repriza secundă a început tot cu gazdele la timonă, care au început să preseze, iar în minutul 48 Mintaş l-a deposedat în ultimul moment pe Dosso, apoi, în minutul 49, Letan a blocat şutul lui Laso, pentru ca la faza imediat următoare, Oară să reia în bară, mingea a sărit la Gligor, care a trimis din cădere înspre poartă de la colţul lung, iar Sălăjan a reţinut la rădăcina barei.

Atacurile arădenilor aveau să se concretizeze însă în minutul 54, când Laso a bătut un corner, s-a respins de la colţul scurt, Kovacevic a recuperat şi i-a pasat din nou lui Laso, care a reţinut cu greu mingea în teren. Argentinianul a centrat din stâng la bara a doua, mingea l-a depăşeşit pe Sălăjan şi Dosso a reluat cu capul dintr-un metru în transversală. ca mai apoi balonul să intre în poartă şi UTA să deschidă scorul.

Cele mai consistente atacuri ale luceferilor s-au consemnat la jumătatea mitanului secund, când în minutul 66, Ianc a executat o lovitură liberă, un corner mai scurt, la colţul lung, arădenii au reuşit să respingă. Apoi, în minutul 67 Svarczkopf a tras puternic de la 20 de metri, dar Amadio a respins.

UTA a revenit în atac şi în minutul 74 Oară ia luat faţa lui Sălăjan, a driblat în 4 metri, dar a intrat într-un unghi închis, a pasat totuşi în faţa porţii pentru Badea, dar, de la prima bară, Mintaş a respins.

Luceafărul a ripostat pe contraatac şi în minutul 82, Pantea a încercat o centrare la colţul lung, dar prea tare şi bihorenii au trecut pe lângă o mare situaţie de egalare.
În minutul 89 a fost rândul ca arădenii să scape pe un contraatac, Bogdan a sărit şi l-a lovit cu piciorul în umăr pe Godfred, balonul a ajuns la Laso, care a scăpat singur cu portarul, însă arbitrul a oprit faza, deşi putea să dea avantaj, şi i-a arătat cartonaşul roşu lui Bogdan.

Când s-a aşteptat ultimul fluier al arbitrului, în prelungiri, în minutul 90+3, Mintaş l-a faultat în careul mic pe Badea şi arbitrul a dictat penalti. Mintaş a fost eliminat pentru al doilea cartonaş galben, Laso a bătut lovitura de pedeapsă în colţul opus săriturii portarului şi a majorat scorul la 2-0, care a devenit apoi imediat şi cel final.


"Am ştiu că va fi un meci greu, mai ales prin prisma minusurilor din lotul nostru. Practic, ne-au lipsit cinci titulari, aşa că nu mi-a rămas decât să aliniez o echipă care încerce să închidă cât de cât spaţiile pe care UTA dezvoltă jocul prin destui jucători de calitate şi cu multă experienţă. Nu-mi reproşez nimic în alcătuirea echipei, pentru simplul fapt că pe bancă aveam doar juniori de 17-18 ani, pe care nu puteam să-i arunc de la început în luptă", a declarat, după joc, antrenorul Luceafărului, Florin Fărcaş.


Partida s-a disputat pe stadionul "Francisc Neumann" şi a fost arbitrată de Dragoş Istrate (Bucureşti), în timp ce de la cele două s-au aflat Gero Szabo şi Monica Rigo (ambii din Cluj-Napoca).

Au evoluat echipele:

UTA: Amadio - C. Ene, Gligor (cpt.), Siminic - Feussi, Kovacevic, Oară (min. 76 Silvăşan), G. Neagu - Monac (min. 69 Godfred), Dosso (min. 57 Badea), Laso. Antrenor: Adrian Falub

Luceafărul: D. Paul (min. 44 Sălăjan) - G. Bogdan, Mintaş, Letan (cpt.), A. Achim - Cura (min. 72 Pantea), Svarczkopf - O. Ghilea (min. 57 S. Pop), Ianc, Fl. Neaga - G. Popescu. Antrenor: Florin Fărcaş.

În clasament, cel puţin până la celelalte dispute ale etapei, UTA a urcat pe locul II, în timp ce Luceafărul se află pe poziţia a X-a.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Mu.e LUCEAFARUL
Sper din tot sufletul sa retrogradeze aceasta echipe de blatisti . Sclavii lui Ghilea !
Postat 20 Aprilie 2013, 10:52 de ORADEA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON