URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Octombrie 2022, 12:02

Cu chiu, cu vai, a fost finalizat și bazinul de înot didactic din Valea lui Mihai, al patrulea dintre cele 7 lansate de CJ Bihor în 2018 (FOTO)

Cu chiu, cu vai, a fost finalizat și bazinul de înot didactic din Valea lui Mihai, al patrulea dintre cele 7 lansate de CJ Bihor în 2018 (FOTO) foto Consiliul Județean Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bazinul de înot didactic din Valea lui Mihai, parte a unui proiect vizând construirea unor astfel de facilități în toate orașele din Bihor început în urmă cu trei ani, a fost finalizat și predat Primăriei locale, a anunțat, printr-un comunicat, Consiliul Județean, care coordonează proiectul împreună cu Agenția de Dezvoltare Durabilă din subordine.

De fapt, este vorba despre un complex cu două bazine de înot cu dimensiunile de 25 x 12,5 metri și respectiv de 6 x 12,5 metri, cu grupuri sanitare, vestiare și tribune, care au costat în final 6,913 milioane lei, cu TVA inclusă.

Predarea, respectiv recepționarea complexului, a avut loc miercuri în prezența vicepreședintelui CJ Bihor Călin Gal, a președintelui ADD, Vitayos Barna, a viceprimarului orașului Săcueni, Karsai Attila, și a reprezentanților firmei de construcții angajat de administrația județeană în 2019, Costa Voc SRL.

Așa cum amintește și informarea CJ Bihor, sunt șapte astfel de proiecte în tot județul, până acum fiind recepționate doar bazinele din Săcueni, Nucet, Salonta și Valea lui Mihai, bazele din Marghita, Beiuș și Ștei fiind în curs de finalizare.

Cu excepția complexului din Salonta, unde constructorul este SC Davinci SRL, în celelalte localități firma care execută lucrările este Costa Voc Impex SRL.

Recepționarea lucrărilor a fost făcută luni, în prezența vicepreședintelui CJ Bihor Călin Gal, a directorului ADD Bihor, Vitalyos Barna, și a primarului orașului Nucet, Mircea Tuduce, împreună cu reprezentanții constructorului, SC Costa Voc Impex SRL.

Decizia de construire a celor șapte bazine didactice de înot a fost luată de fosta conducere a administrației județene, care a semnat contractele pentru executarea lucrărilor în decembrie 2018. La acea dată, vicepreședintele CJ Bihor Ioan Mang promisese că finalizarea lucrărilor urma să aibă loc în primăvara anului 2020, însă în toamna aceluiași an erau abia la un stadiu de 20%.

Întrebat de BIHOREANUL de ce întârzie atât de mult finalizarea lucrărilor, șeful ADD Bihor, Vitalyos Barna, a afirmat că firmele de construcții au probleme în găsirea de muncitori, dar și cu scumpirea materialelor și furnizarea acestora de către producători și comercianți.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Cat va costa intretinerea lunara?
Bazinele astea sunt o "spalare de bani" oficiala si legala a PSD si UDMR. Cat va costa intretinerea bazinelor luanr de acum inainte avand in vedere costurile la energie crescute? Cum va fi incalzita apa din bazine? Cine vor fi clientii? Se vor putea auto-sustine financiar bazinele? Daca primariile respective in loc sa foloseasca banii pt drumuri si scoli vor trebui sa subventioneze "legal" bazinele? La asta s-a gandit cineva?
Postat 06 Octombrie 2022, 21:38 de Szaby_Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON