URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Mai 2023, 20:31

Cu „bița” în tren. Interregional Călători montează suporturi pentru biciclete în toate garniturile (FOTO)

Cu „bița” în tren. Interregional Călători montează suporturi pentru biciclete în toate garniturile (FOTO) foto: Interregional Călători
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Interregional Călători, unul dintre cei mai importanți operatori feroviari din nord-vestul țării, a început montarea de suporturi pentru biciclete pe toate cele 40 de garnituri cu care operează.

Cu bicicleta în tren...

Fiecare tren Interregional Călători va avea 12 suporturi pentru biciclete dispuse la începutul, mijlocul și sfârșitul garniturii pentru a fi accesibile pasagerilor.

„Am confecționat 120 de suporturi pentru biciclete la standarde occidentale și, de marți, am început să le montăm pe trenuri. Bicicletele vor fi fixate cu o chingă și vor putea fi legate”, a explicat pentru BIHOREANUL, Cristian Pușcău, director comercial al Interregional Călători.

Potrivit directorului, primele trenuri cu facilități pentru biciclete, pregătite în stațiile de la Oradea și Câmpia Turzii, au fost deja puse în circulație.

„Avem deja montate sistemele de prindere pe patru garnituri. Intenția noastră este ca până vineri primele zece garnituri să fie deja echipate ca să poată fi folosite de călătorii care își transportă bicicletele cu trenul pentru a se putea plimba apoi în aer liber”, a spus Pușcău. Garniturile echipate vor fi marcate cu imaginea unei biciclete, pentru a fi recunoscute mai ușor de către călători.

Marele avantaj al clienților este că, pe viitor, nu vor mai fi nevoiți să anunțe telefonic în prealabil că intenționează să transporte cu ei și bicicleta, așa cum se întâmpla până acum.

„Călătorii vor suna doar dacă este vorba de un grup mai mare de 12 bicicliști, pentru a lua măsuri de fixare a tuturor bicicletelor”, a declarat directorul comercial.

7.000 de biciclete pe an!

Montarea de suporturi pentru biciclete pe trenuri este o inițiativă mai veche a Interregional Călători, dat fiind faptul că mulți clienți își doresc să ducă cu ei bicicleta pentru a se plimba la munte, pe două roți.

Aceștia își vor plăti biletul obișnuit de tren și încă un bilet pentru bicicletă. Acesta din urmă costă 4 lei în cazul în care călătoria este în limita distanței de 100 kilometri și 8 lei peste acest prag.

Spre exemplu, o călătorie cu garnitura Interregional Călători de la Oradea la Bratca costă de 8 lei, la care se adaugă 4 lei pentru transportul bicicletei.

Dacă în anul 2022 Interregional călători a transportat 7.000 de biciclete pentru pasionații de călătorii în aer liber, este de așteptat ca de anul acesta numărul lor să crească vertiginos.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Noutăți în România...
...într-o țară Europeană sistemul e de peste 50 de ani, doar la noi e nou ce la alții e vechi!!!
Postat 18 Mai 2023, 19:15 de Morometul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON