URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Mai 2023, 20:31

Cu „bița” în tren. Interregional Călători montează suporturi pentru biciclete în toate garniturile (FOTO)

Cu „bița” în tren. Interregional Călători montează suporturi pentru biciclete în toate garniturile (FOTO) foto: Interregional Călători
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Interregional Călători, unul dintre cei mai importanți operatori feroviari din nord-vestul țării, a început montarea de suporturi pentru biciclete pe toate cele 40 de garnituri cu care operează.

Cu bicicleta în tren...

Fiecare tren Interregional Călători va avea 12 suporturi pentru biciclete dispuse la începutul, mijlocul și sfârșitul garniturii pentru a fi accesibile pasagerilor.

„Am confecționat 120 de suporturi pentru biciclete la standarde occidentale și, de marți, am început să le montăm pe trenuri. Bicicletele vor fi fixate cu o chingă și vor putea fi legate”, a explicat pentru BIHOREANUL, Cristian Pușcău, director comercial al Interregional Călători.

Potrivit directorului, primele trenuri cu facilități pentru biciclete, pregătite în stațiile de la Oradea și Câmpia Turzii, au fost deja puse în circulație.

„Avem deja montate sistemele de prindere pe patru garnituri. Intenția noastră este ca până vineri primele zece garnituri să fie deja echipate ca să poată fi folosite de călătorii care își transportă bicicletele cu trenul pentru a se putea plimba apoi în aer liber”, a spus Pușcău. Garniturile echipate vor fi marcate cu imaginea unei biciclete, pentru a fi recunoscute mai ușor de către călători.

Marele avantaj al clienților este că, pe viitor, nu vor mai fi nevoiți să anunțe telefonic în prealabil că intenționează să transporte cu ei și bicicleta, așa cum se întâmpla până acum.

„Călătorii vor suna doar dacă este vorba de un grup mai mare de 12 bicicliști, pentru a lua măsuri de fixare a tuturor bicicletelor”, a declarat directorul comercial.

7.000 de biciclete pe an!

Montarea de suporturi pentru biciclete pe trenuri este o inițiativă mai veche a Interregional Călători, dat fiind faptul că mulți clienți își doresc să ducă cu ei bicicleta pentru a se plimba la munte, pe două roți.

Aceștia își vor plăti biletul obișnuit de tren și încă un bilet pentru bicicletă. Acesta din urmă costă 4 lei în cazul în care călătoria este în limita distanței de 100 kilometri și 8 lei peste acest prag.

Spre exemplu, o călătorie cu garnitura Interregional Călători de la Oradea la Bratca costă de 8 lei, la care se adaugă 4 lei pentru transportul bicicletei.

Dacă în anul 2022 Interregional călători a transportat 7.000 de biciclete pentru pasionații de călătorii în aer liber, este de așteptat ca de anul acesta numărul lor să crească vertiginos.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Noutăți în România...
...într-o țară Europeană sistemul e de peste 50 de ani, doar la noi e nou ce la alții e vechi!!!
Postat 18 Mai 2023, 19:15 de Morometul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON