Directorul OTL Csuzi Istvan a declarat, joi, că potrivit statisticilor cele mai multe persoane prinse fără bilet sau abonament de controlori sunt din judeţ. "Spre exemplu în perioada 1-26 noiembrie 2011 s-au înregistrat în total 93 de contravenţii, din care doar 31 au fost date unor locuitori ai Oradiei. Navetiştii sunt cei care circulă fără bilet şi provoacă pagubă", a declarat directorul OTL.
Deşi nu i-a menţionat numele, Csuzi a făcut referire şi la remarca lui Radu Ţîrle, care, în şedinţa Consiliului Judeţean de marţi, a susţinut HCJ-ul de înmulţire a staţiilor de îmbarcare-debarcare din oraş, spunând că astfel navetiştii nu vor mai fi nevoiţi să plătească bilete şi la OTL. "Am citit în presă că "săracii navetişti mai trebuie să-şi cumpere şi bilet în Oradea". Păi, dacă eu mă duc într-o localitate respect regulamentele de acolo", a afirmat Csuzi.
Tot referitor la staţiile din oraş, directorul a adăugat că, deşi în luna octombrie Consiliul Local a stabilit 10 staţii fixe în oraş pentru operatorii judeţeni, aceştia nu au făcut cereri pentru a putea opri legal în ele.
"Un operator judeţean poate opri în autogările speciale şi în staţiile de urcare-coborâre nominalizate şi aprobate de Consiliul Local, dar şi pe licenţa de transport. Din octombrie, de când Primăria a votat Hotărârea referitoare la aceste staţii, niciunul dintre operatori nu şi-a depus o cerere în acest sens", a spus directorul OTL.
În cadrul conferinţei de presă, Csuzi Istvan a declarat că OTL nu-şi doreşte un monopol al transportului public, ci îşi propune să "integreze şi operatorii din Zona Metropolitană într-un plan de transport care să poată lupta împotriva piraţilor". "Am început discuţii cu operatorii şi ei au înţeles că nu ne dorim monopolul. Totuşi sunt anumite reţineri dictate pe linie politică", a adăugat acesta.
În şedinţa de Consiliu Judeţean de joi, proiectul de înmulţire a staţiilor pentru operatorii judeţeni a stârnit discuţii şi ironii între consilieri şi preşedintele CJ Radu Ţîrle.
"Nu este corect să ne pronunţăm asupra acestui proiect fără să ne consultăm cu Consiliul Local, pentru că ei (n.r. - consilierii orădeni) ar putea să nu fie de acord", a spus Viorel Pop, care ocupă şi funcţia de director tehnic al OTL. După ce a spus că oamenii de la ţară nu ar trebui să mai dea bani şi pe biletele OTL, Ţîrle l-a ironizat pe Pop. "Vă felicit pentru poziţie şi cred că domnul primar ar trebui să vă dea o primă de sărbători", i-a mai spus Ţîrle liberalului de la regia locală de transport în comun.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.