URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Septembrie 2014, 23:07

CSM Oradea a debutat cu o victorie la zece puncte la Memorialul Antonio Alexe (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În prezența a numeroși spectatori, vineri a demarat la Oradea ediția a V-a a turneului memorial Antonio Alexe la baschet masculin. Evenimentul este organizat de secția de baschet a Clubului Sportiv Municipal Oradea, se desfășoară la Arena Antonio Alexe în perioada 5-7 septembrie și este onorat de echipe din Ungaria, Slovacia și Serbia.

Competiția a demarat cu meciul dintre Metalac Valjevo, din Serbia, și Inter Bratislava, campioana în exercițiu a Slovaciei. Partida a fost controlată de către ex-iugoslavi, aceștia desprinzându-se pe tabela de marcaj încă din primul act, la capătul căruia scorul a fost de 26-13. Diferența a continuat să crească, la pauză rezultatul fiind de 44-25. Debutul reprizei a doua a consemnat revirimentul slovacilor, aceștia apropiindu-se la 61-47 cu zece minute înainte de final. În secvența decisivă Metalac a fost echipa mai bună, desprinzându-se la 20 de puncte. Rezultatul final a fost de 78-58.

Între partida de deschidere și meciul dintre CSM-U Oradea și Albacomp Szekesfehervar s-a desfășurat un moment de amintire a sportivului Antonio Alexe.

A urmat prezentarea echipei roș-albastre, pentru ca primul angajament onorific să fie realizat de către Mihai Covaliu. În vârstă de 37 ani, Covaliu este președinte al Federației Române de Scrimă din anul 2013. El a fost campion olimpic la Sydney, în urmă cu 14 ani, după care a devenit campion mondial în 2005 în proba de sabie, pentru ca în anul 2008 să cucerească medalia olimpică de bronz, iar apoi s-a retras din activitatea competițională. În prezent, Mihai Covaliu ocupă și funcția de antrenor al echipei naționale de sabie a României.

Partida dintre CSM Oradea și Albacomp Szekesfehervar, principalul punct de atracție pentru publicul orădean la începutul sfârșitului de săptămână, a consemnat o nouă confruntare a roș-albaștrilor conduși de Cristian Achim cu Marcel Ţenter, nimeni altul decât antrenorul echipei naționale de seniori a României, cel care a fost foarte aproape de a o califica la EuroBasket 2015 și totodată fost antrenor al echipelor de club U Mobitelco Cluj, Gaz Metan Mediaș și SCM U Craiova.

Partida a demarat sub semnul echilibrului, maghiarii fiind superiori pe parcursul primei reprize. Aceștia conduceau la jumătatea confruntării cu scorul de 32-28. Lucrurile s-au schimbat radical în sfertul al treilea, când jocul ofensiv al CSM-ului a funcționat la capacitate ridicată. Orădenii au înscris nu mai puțin de 34 puncte pe parcursul acestui interval, preluând conducerea pe tabela de marcaj și desprinzându-se la 14 lungimi cu zece minute rămase de disputat.

Finalul jocului a fost controlat de bihoreni, aceștia impunându-se cu scorul de 79-69.

Probleme cu accidentările

Principalii remarcați ai CSM-ului în meciul cu Albacomp au fost: Daniel Dillon - 17 puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive, 3 intercepții, Marcus Hatten - 16 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, Gary McGhee - 14 puncte, 6 recuperări, Vujadin Subotic - 11 puncte, Bogdan Ţibîrnă - 11 puncte. Au jucat zece baschetbaliști pentru CSM-U în această partidă.

„Oradea a bifat doar trei recuperări ofensive în această confruntare, însă a avut un procentaj de 60% la aruncările din acțiune, net superior celui reușit de adversar (41%)", după cum se precizează și pe site-ul clubului CSM.

De notat că, așa cum staff-ul tehnic al roș-albaștrilor a remarcat prin vocea lui Igor Ranisavljev, „meciurile de pregătire trebuie tratate ca atare și folosite ca un pas în direcția potrivită pentru a eleva nivelul de joc al echipei în perspectiva începerii noului sezon". Pe de altă parte, CSM-U s-a confruntat și continuă să aibă probleme în ceea ce privește starea medicală a unor jucători, iar acest lucru afectează întregul proces de pregătire al echipei.

Cei prezenți la Arena Antonio Alexe au fost martori ai unei accidentări suferite de către Adrian Guțoaia, noua achiziție a echipei. Acesta s-a lovit la genunchi, urmând să fie supus unui set complet de investigații pentru stabilirea unui diagnostic. În schimb, Ante Krapic a fost folosit doar pe parcursul primei reprize, acesta antrenându-se doar în preziua începerii turneului, după o pauză de cinci zile. Recomandarea medicului sportiv în cazul jucătorului croat a fost ca el să fie folosit în joc, dar nu mai mult de 10-12 minute având în vedere că și zilele următoare sunt programate meciuri de pregătire.


În cursul zilei de sâmbătă, cu începere de la ora 17, se dispută meciurile rundei a 2-a la turneul de la Oradea. Programul jocurilor este următorul:

Ora 17:00 Albacomp Szekesfehervar - Inter Bratislava
Ora 19:00 CSM-U Oradea - Metalac Valjevo

Astfel, CSM-ul va întâlni cealaltă învingătoare din prima zi a turneului memorial Antonio Alexe.

În fine, duminică, în cursul dimineții, se va desfășura ultima rundă de la turneu. tot atunci se va desfășura ceremonia de premiere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON