URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Mai 2024, 19:11

CSM Oradea a cedat în prima zi a barajului de promovare în Liga Naţională de handbal

CSM Oradea a cedat în prima zi a barajului de promovare în Liga Naţională de handbal foto: csmoradea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Handbaliștii de la CSM Oradea au debutat cu înfrângere la barajul pentru promovarea în Liga Națională, turneu care se desfăşoară în acest weekend la Făgăraș. 

În prima etapă a turneului, echipa bihoreană, care participă la baraj după ce s-a clasat pe locul 3 în play-off-ul Diviziei A, a întâlnit echipa CSM Vaslui, situată pe poziţia a 12-a în Liga Naţională.

Formaţia pregătită de Cosmin Liberţ s-a luptat admirabil cu partenera ei de întrecere timp de 40 de minute și, în prima repriză, s-a aflat de mai multe ori la conducere.

După ce la pauză scorul a fost egal, 17-17, în partea a doua, pe fondul oboselii jucătorilor de bază şi al lipsei de soluţii de pe bancă, roş-albaştrii au cedat, echipa din Vaslui impunându-se cu scorul de 37-30, care nu reflectă însă situaţia din teren, pentru că desprinderea clară pe tabelă s-a făcut pe final.

CSM Oradea a înscris primul gol, după care în prima repriză a condus de mai multe ori, cu 14-13, 16-15 şi 17-16, dar ultimul gol al primei jumătăţi l-au reuşit moldovenii, iar în pauză s-a intrat cu scor egal, 17-17.

Şi în debutul reprizei a doua, CSM-ul orădean s-a aflat la conducere, cu 18-17, dar jocul a fost echilibrat până în minutul 40, când echipa din Vaslui s-a desprins la două goluri, iar bihorenii au cedat încet iniţiativa, echipa din Vaslui ajungând să conducă cu scorul de 27-24 în minutul 44.

Trupa pregătită de Cosmin Liberţ nu a mai reuşit să găsească soluţii să se apropie pe tabelă, cu trei minute înainte de final scorul fiind 34-30 în favoarea moldovenilor, care aveau să mai înscrie apoi trei goluri, fără să primească vreunul.

O formă foarte bună în acest joc a arătat-o Emilian Turcu, cel care a marcat 10 goluri pentru CSM Oradea, în timp ce Viorel Boşca şi-a trecut numele pe lista marcatorilor de şase ori. De la bihoreni s-au mai remarcat şi pivotul Alex Popa, şi extrema Ciprian Aungurenci.

Chiratcu a fost cel mai eficace de la vasluieni, cu 11 goluri la activ. 

În celălalt meci al primei etape, desfăşurat tot vineri, CSA Steaua București a învins cu scorul de 40-31 echipa gazdă, CSM Făgăraș. 

În etapa a doua, CSM Oradea va juca sâmbătă de la ora 11 cu Steaua, pentru ca de la ora 14, CSM Făgăraş să se confrunte cu CSM Vaslui. 

La finalul turneului, primele două clasate vor obţine dreptul să evolueze sezonul viitor pe prima scenă a handbalului masculin românesc, în Liga Națională. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON