URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 17 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Octombrie 2024, 22:30

CSM CSU Oradea s-a impus cu 84-72 în Estonia şi rămâne liderul Grupei E din FIBA Europe Cup

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea şi-au continuat cu succes seria jocurilor din prima fază a grupelor FIBA Europe Cup. Astfel, după victoria din faţa polonezilor de la PGE Spojnia Stargard, roş-albaştrii au evoluat miercuri seară în Estonia, în cea de-a doua etapă a Grupei E, unde s-au duelat cu gazdele de la BC Pärnu Sadam.

După un joc pe care l-au controlat de la început şi până la sfârşit, bihorenii s-au impus cu scorul de 84-72, obţinând o victorie importantă în perspectiva calificării pentru faza următaore.

CSM-ul a domniat clar disputa în primul sfert, pe care şi l-a adjudecat cu scorul de 23-13, după care în sfertul II, pe fondul unor probleme în apărare, gazdele au început să se apropie pe tabelă, în pauza mare intrându-se cu o diferenţă de doar trei puncte, scor 39-36 pentru roş-albaştri.

Kris Richard, care este unul dintre cei mai buni jucători ai CSM-ului în acest început de sezon, a ieşit în evidenţă din nou, iar inclusiv prin aportul lui, vicecampioana României s-a desprins din nou, ajungând să conducă în ultima pauză cu scorul de 60-52.

Richard a impresionat şi în ultimul sfert, iar în pofida unor noi probleme în defensivă, formaţia orădeană a reuşit să termine învingătoare la o diferenţă de 12 puncte, cu scorul de 84-72.

Cu acest rezultat, CSM CSU Oradea se menţine pe primul loc în Grupa E, după două etape, la capătul cărora a acumulat punctaj maxim.

De departe, Kris Richard a fost cel mai eficace jucător al trupei bihorene în Estonia, cu 29 de puncte înscrise, în timp ce Donatas Tarolis a contribuit cu 16 puncte, Brandon Brown a marcat 11 puncte, iar Kalif Young a reuşit şi el 10 puncte.

De la formaţia estonă, Ajiri Johnson a marcat cele mai multe puncte, 28, în timp ce Christian Bradford l-a urmat, cu 16 puncte.

În etapa viitoare din Grupa E a FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea va evolua pe teren propriu, cu FC Argeș Pitești, miercuri 23 octombrie, de la ora 19, la Oradea Arena. Până atunci, la finalul acestei săptămâni, formaţia bihoreană va întâlni aceeaşi echipă argeşeană în Liga Naţională, dar în deplasare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5675 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON