URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Iunie 2024, 22:01

CSM CSU Oradea l-a adus acasă pe Rolland Török, cu care a semnat pentru două sezoane

CSM CSU Oradea l-a adus acasă pe Rolland Török, cu care a semnat pentru două sezoane sursa imaginii: Facebook / CSM Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşa cum se anticipa, baschetbalistul bihorean Rolland Török se întoarce acasă şi va evolua în sezonul următor la CSM CSU Oradea. 

„Sportivul născut pe malurile Crișului Repede revine la clubul alături de care a debutat la nivel de seniori după 12 ani petrecuți la alte cluburi din Ungaria și România. Părțile au parafat un acord cu valabilitate pentru următorii doi ani”, a anunţat miercuri conducerea clubului orădean.

Născut pe 25 octombrie 1990 şi înalt de 2.03 metri, Rolland evoluează în principal la poziția 4, dar de-a lungul timpului, „în funcție de stilul de joc al echipei la care a evoluat, de viziunea antrenorului, respectiv de necesitățile de moment, Török a evoluat și la alte poziții”, după cum mai precizează clubul bihorean.

Rolland Török vine acum de la CSM CSU Constanța, unde a evoluat în ultimul sezon şi unde a avut 34 jocuri în Liga Națională și 4 în Cupa României. Potrivit statisticii, el a avut 8.2 puncte, 3.4 recuperări, 1.1 pase decisive pentru 6.9 la eficiență în 29 minute pe meci. „De altfel, în acest sezon a avut cea mai mare medie de minute jucate pe meci în campionatul național al României”, după cum au remarcat reprezentanții clubului orădean.

În total, Török, care este un produs al şcolii de baschet din Oradea, fiind format la LPS Bihorul, a adunat peste 400 jocuri oficiale în baschetul românesc, unde a fost campion național în anul 2017, alături de U-BT Cluj-Napoca. Cu echipa clujeană a câștigat şi Cupa României de trei ori, în anii 2016, 2017 și 2018, iar în 2022 cu CSO Voluntari. De asemenea, orădeanul are în palmares şi o SuperCupă a României în anul 2016 cu U BT Cluj.

Şi în cupele europene, Rolland are un palmares apreciat, cu 60 de jocuri bifate în EuroChallenge, FIBA Europe Cup şi în calificările Basketball Champions League.

La echipa naţională, sportivul în vârstă de 33 ani a adunat prezenţe, atât pentru reprezentativa de juniori, cât şi pentru cea universitară și cea de seniori. 

Török a jucat şi în Ungaria, timp de trei sezoane, la echipele Jaszbereny și Kormend, între anii 2012 și 2015. În vara anului 2015, el s-a întors în ţară, semnând cu U-BT Cluj-Napoca, formație unde a jucat timp de patru sezoane. Apoi a plecat la BC CSU Sibiu, CSO Voluntari şi CSM CSU Constanța.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4826 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON