URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Septembrie 2021, 13:41

Criza din Guvern: USR-PLUS pregăteşte o moţiune de cenzură şi caută sprijinul AUR

Criza din Guvern: USR-PLUS pregăteşte o moţiune de cenzură şi caută sprijinul AUR sursa foto: Agerpres
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scandalul din coaliţia de guvernare a României se accentuează. După ce preşedintele Klaus Iohannis a aprobat revocarea lui Stelian Ion de la Ministerul Justiţiei şi, aşa cum a propus prim-ministrul Florin Cîţu, l-a numit interimar pe ministrul MAI, Lucian Bode, deşi acesta nu are studii juridice, USR-PLUS pregătește o moțiune de cenzură.

"Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion. Îi invităm alături de noi pe toți parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin. Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte. Florin Cîțu trebuie să plece. Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau coaliția îi retrage sprijinul politic", se arată în mesajul postat de formaţiunea politică pe Facebook.

Negociază cu AUR!

Purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Ionuţ Moşteanu, a declarat joi la prânz că USR-PLUS negociază cu AUR pentru susţinerea moţiunii, iar împreună cele două formaţiuni vor avea 122 de semnături.

"USR PLUS nu vrea să facă troc de ministere. Nu se va întâmpla. Dacă Florin Cîțu se agață de scaun, îl vom da jos în Parlament. Am discutat cu toate partidele despre o moțiune de cenzură. Am discutat cu cei de la AUR să vedem dacă avem o variantă, avem 122 de semnături, deci putem depune o moțiune, rămâne să discutăm despre text. Aș vrea să nu ajungem aici, dar asta depinde de maturitatea politică a lui Florin Cîțu", a declarat Moşteanu.

În acelaşi timp, Sorin Grindeanu (PSD) a declarat că nu se pune problema ca social-democraţii să voteze moţiunea USR-PLUS, dar că aşteaptă ca parlamentarii nemulţumiţi de guvernare să susţină demersul PSD de a demite Guvernul.

Ministerul Justiţiei, pe mâna lui Bode

Pe de altă parte, este cel puţin bizară şi nominalizarea lui Lucian Bode ca ministru interimar al Justiţiei. Aşa cum notează şi presa din Bucureşti, Bode nu are studii juridice, ci a absolvit Facultatea de Electrotehnică a Universităţii din Oradea, ca apoi să facă studii de Securitate la Cluj Napoca.

În plus, el este implicat în dosarul accidentului rutier provocat de șoferul său. În timp ce ministrul "se odihnea" pe bancheta din spate, maşina SPP în care se afla a provocat un accident rutier, după ce şoferul a depășit o coloană de autovehicule aflate în trafic, pe linie continuă şi a lovit un autoturism care circula din sens opus.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON