URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 04 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Martie 2021, 11:24

Criza Covid: Oradea a depăşit pragul scenariului roşu. Numărul noilor infectaţi crește alarmant

Criza Covid: Oradea a depăşit pragul scenariului roşu. Numărul noilor infectaţi crește alarmant (Sursa foto: Adam Freundlich)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultimele 24 de ore, numărul persoanelor infectate cu Covid-19 a crescut cu încă 177 de persoane, iar Oradea a trecut pragul scenariului roşu, fiind înregistrată o incidenţă de 3,15 de cazuri la mia de locuitori. Dacă trendul se menţine în acest fel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ar putea decide intrarea municipiului în scenariul roşu, fapt ce ar atrage după sine mai multe restricții în domeniul HoReCa, dar și în cadrul instituțiilor de cultură și divertisment.

Conform unui comunicat transmis de Direcţia de Sănătate Publică și Prefectura Bihor, miercuri, în județ incidenţa a crescut la 2,13, iar faţă de ziua precedentă, pe lângă Oradea, încă o localitate a trecut pragul scenariului roşu.

În orașul de pe Criș se înregistrează, în total, 709 cazuri active, incidenţa fiind de 3,15, iar în comuna Copăcel incidenţa a ajuns la 3,14.

177 de noi infectări în Bihor

În ceea ce priveşte noile cazuri de Covid, în Bihor, în ultimele 24 de ore, numărul a ajuns la 177 de cazuri, creșterea fiind alarmantă. În județ, miercuri dimineață erau 1.387 cazuri active, iar numărul total de la începutul pandemiei a ajuns la 23.166.

Noii diagnosticaţi provin din Oradea, Aleşd, Paleu, Beiuş, Nojorid, Sântandrei, Oşorhei, Copăcel, Auşeu, Săcuieni, Ţeţchea, Şoimi, Sânmartin, Ceica, Valea lui Mihai, Lugaşu de Jos, Ciumeghiu, Batăr, Salonta, Aştileu, Tărcaia, Avram Iancu, Biharia, Vârciorog, Cetariu, Sălard, Bratca, Tileagd, Marghita, Buduslău, Suplacu de Barcău, Curtuişeni, Diosig, Pomezeu și Vadu Crişului.

Şi bilanţul deceselor pacienţilor infectaţi cu coronavirus a crescut la 991, ceea ce înseamnă că încă trei bihoreni și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore.

Numărul bihorenilor internaţi în stare gravă la secţiile de Terapie Intensivă din cele trei spitale din Oradea (Municipal, Judeţean şi Pelican) se menţine unul ridicat, miercuri fiind 52 de pacienţi.

În ce priveşte campania de vaccinare, încă 2.005 bihoreni au primit vaccinul anti-Covid, iar în total numărul persoanelor care au primit ambele doze de vaccin a ajuns la 22.134 de persoane.

Vezi situația incidenței în toate UAT-urile din Bihor: 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
KIP
Sa mori tu ::))
Postat 17 Martie 2021, 14:27 de Sandu2100
Problema e mai gravă decât pare.
A depăși 75% procentul la nivel național, a celor omorâți în ATI.
Postat 17 Martie 2021, 14:08 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5814 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON