URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 20 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 August 2013, 19:03

Criticat că n-a mers la înmormântare, episcopul Sofronie a oficiat parastasul părintelui Ciordaş (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai bine mai târziu decât niciodată. Episcopul ortodox al Oradiei şi Bihorului a condus joi personal slujba de parastas oficiată după datină la 40 de zile după decesul părintelui Ioan Ciordaş de la bisericuţa din Nufărul.

Episcopul a oficiat slujba de circa o oră asistat de un sobor de zece preoţi printre care Mircea Câmpeanu, Liviu Inţe şi Ioan Bala, de la Biserica Sfântul Ioan Iacob Românul, de care ţine bisericuţa din Nufărul în care a slujit Ioan Ciordaş, dar şi consilieri ai episcopului Sofronie.

În predica sa, Prea Sfinţitul l-a omagiat pe părintele Ciordaş, care a fost unul dintre cei mai iubiţi preoţi orădeni, şi a promis în faţa celor circa 200 de credincioşi că familia acestuia, care locuieşte în căminul preoţesc din strada Episcop Roman Ciorogariu, va rămâne "în aceeaşi mare cinste de până acum".

În ceea ce priveşte scandalul iscat pe 3 iulie, când, spre surprinderea credincioşilor, la înmormântarea părintelui Ciordaş, a participat episcopul greco-catolic Virgil Bercea, marginalizat de soborul preoţilor ortodocşi, în vreme ce episcopul ortodox a preferat să plece la Bucureşti, Sofronie a ţinut să spună că a fost nevoit să participe la lucrările Sfântului Sinod.

"Dacă aş fi putut, aş fi participat la slujba de înmormântare, dar dat fiind faptul că în perioada respectivă au avut loc lucrările Sfântului Sinod, a trebuit să plec la Bucureşti. În aceeaşi situaţie a fost şi Prea Sfinţitul Florea Sălăjanul, care şi-a exprimat regretul că nu a putut lua parte la înmormântare", a spus Prea Sfinţitul.

Episcopul Sofronie nu a mai intrat însă în amănunte, pentru a explica de ce, deşi sicriul cu trupul părintelui Ciordaş a fost adus la Oradea încă din 1 iulie, iar înmormântarea a avut loc pe 3 iulie, nu a participat la niciuna din slujbele de priveghere la care s-au înghesuit sute de credincioşi din cartierul Nufărul pentru a se ruga pentru sufletul preotului.

Părintele Ioan Ciordaş a încetat din viaţă pe 30 iunie, pe patul de spital. Preotul suferise mai multe operaţii pe coloana vertebrală după ce pe 21 iunie a căzut de la 6 metri în timp ce culegea cireşe în gospodăria familiei din comuna Marca, judeţul Sălaj.

Citeşte pe aceaşi temă şi "Prea Smintitul Sofronie: De ce n-a fost episcopul ortodox la înmormântarea preotului Ioan Ciordaş"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
ieftine dar adevarate
Din pacate,acesta e adevarul,trist ! Preasmintitul Sofronie minte si este o rusine pentru Biserica Ortodoxa. Bine zis:Domnul ne vede pe toti !
Postat 09 August 2013, 15:22 de tot bihorean
Articole ieftine !
Cu cata ura,inversunare, rautate,partinire dintr-o anumita directie, ati relatat faptele,domnule ziarist,care doriti sa lasati impresia ca le stiti totdeauna pe toate,ca numai d-voastra detineti adevarul ! Sarmane fapturi,DOMNUL NE VEDE PE TOTI........
Postat 09 August 2013, 13:32 de Bihorean
fools rush in
domnule ziarist cred ca atunci cand ai scris articolul, erai beat sau cel putin mahmur sau poate prea grabit sa ne informezi. din pacate ai cam incurcat lunile
Postat 09 August 2013, 09:51 de petrea
luna
iulie, iulie nu august
Postat 09 August 2013, 07:49 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON