URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 11 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Octombrie 2024, 13:40

Crește șomajul în Bihor. Câți bihoreni nu au un loc de muncă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rata șomajului continuă să crească ușor în Bihor, pentru a treia lună consecutivă, ajungând în luna septembrie la 2,11%, a anunțat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor. În luna precedentă, rata șomajului în Bihor era de 2,10%.

În total, județul numără 4.934 de șomeri, dintre care doar o treime (1.682) primesc indemnizația lunară de sprijin, iar 3.252 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 3.696 șomeri provin din mediul rural și 1.238 locuiesc în mediul urban.

Când vine vorba de împărțirea șomerilor pe grupe de vârstă, trendurile se păstrează: cei mai mulți șomeri (1.246) au între 40 și 49 de ani, alți 1.096 au peste 55 de ani, iar 977 au între 30 și 39 de ani. Și printre tineri sunt câteva sute de șomeri: 516 au sub 25 de ani, iar 288 între 25 și 29.

Ținând cont de vârsta lor și de studiile pe care le au, 47% dintre șomerii bihoreni sunt considerați persoane greu ocupabile, adică care își vor găsi cu greu un loc de muncă. 42% sunt mediu ocupabile, 10% sunt foarte greu ocupabile și doar 1% sunt ușor ocupabile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON