URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 05 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Noiembrie 2021, 15:30

Creşte Oradea! Bloc de 10 etaje cu 140 de apartamente şi grădiniţă la parter în strada Ion Bradu

Creşte Oradea! Bloc de 10 etaje cu 140 de apartamente şi grădiniţă la parter în strada Ion Bradu foto: Primăria Oradea
Creşte Oradea! Bloc de 10 etaje cu 140 de apartamente şi grădiniţă la parter în strada Ion Bradu foto: Primăria Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea îşi continuă dezvoltarea imobiliară indiferentă la pandemia de Covid-19 şi scumpirea materialelor pentru construcţii.

140 de apartamente şi o grădiniţă...

Comisia Municipală pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a aprobat joi construirea unui bloc de 10 etaje cu 140 de apartamente şi creşă la parter în strada Ion Bradu nr. 2 din cartierul Nufărul.

"Se propune amenajarea a 140 de apartamente cu 2 sau 3 camere pe 10 niveluri şi 147 de locuri de parcare, dintre care 30 de locuri de parcare sunt propuse la subsol şi 117 locuri de parcare la sol. Apartamentelor li se vor aloca 140 locuri de parcare, iar grădiniţei i se vor aloca 7 locuri de parcare", a transmis luni Primăria printr-un comunicat.

Viitorul corp de clădire va face parte din prima etapă de dezvoltare a zonei, în condiţiile în care Compania de Construcţii Rezidenţiale AG intenţionează să ridice pe amplasament şase imobile de locuinţe colective având la parter diferite dotări necesare cartierului.

"Apreciem deschiderea investitorului vis-à-vis de construirea unei creşe, deoarece este o chestiune de normalitate ca atunci când investeşti într-un cartier cu peste 800 de suflete să te gândeşti şi la infrastructura socială pe care o oferi, nu doar la profitul proiectului", a declarat viceprimarul Arina Moş.

Trei săli de evenimente în Calea Aradului...

În cadrul aceleiaşi şedinţe, CMUAT a dat aviz de oportunitate şi firmei Viladina Construcţii SRL pentru construirea a două săli de evenimente cu 20 de unităţi de cazare pe un teren arabil din strada Calea Aradului.

Conform proiectului, cele două săli de evenimente cu o capacitate de 200, respectiv 400 de persoane vor fi deservite de 142 locuri de parcare şi vor fi înconjurate de spaţii verzi.

Tot în Calea Aradului, la numerele 127/A şi 127/A1, urmează să se construiască un ansamblu hotelier cu încă o sală de evenimente.

"Archistuff Studio SRL a solicitat aviz CMUAT pentru construirea unei săli de evenimente şi unităţi de cazare. Înălţimea maximă nu va depăşi 28 de metri, regimul de înălţime fiind de 1-3S+P+5+1R/M", a transmis Primăria.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Crește urât.
Acest oraș a ajuns bătaia de joc a unor grupuri de interese care calcă voios peste capul edililor depășiți total de ceea ce înseamnă un "oraș în creștere".
Postat 09 Noiembrie 2021, 18:06 de KP
Spatiile verzi si locul de joaca care nu e destinat gradinitei
erau bine sa fi fost mutate in estul parcelei, langa paraul Peta. Astfel lasi ecosistemul in pace, mai natural, spatiu pentru rate, pasari salbatice, samd. Dar din documentatia propusa terenul acela il vor lasa primariei pentru destinatia de sosea. Aici ar trebui ecologistii sa mai sustina protejarea paraului, nu doar transformarea Petei intr-un canal betonat (desi deja e indiguita). In rest, de apreciat, intr-adevar, ca vor prevedea spatiu pentru cresa/gradinita in ansamblul rezidential, existenta parcarilor subterane si arborii planificati a se planta pe langa blocuri, si in interiorul parcarilor. Eu as vedea mai potrivit ca parcarile sa fie in curti interioare, si spatiile verzi deschise la exterior, mai accesibile si altor locuitori din zona, ca sa puna in valoare si cursul de apa (calda termala).
Postat 08 Noiembrie 2021, 19:46 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.817 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON