URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Septembrie 2021, 12:30

Covid în Bihor: Încă 84 de infectări depistate, inclusiv 6 focare familiale, şi un deces. Oradea, rată de infectări peste 1 la mie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă 84 de persoane au fost diagnosticate cu Covid-19 în Bihor, iar o persoană infectată a decedat, după cum arată cea mai recentă statistică furnizată, joi, de Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectură. A crescut considerabil şi numărul persoanelor infectate din Oradea, municipiul reşedinţă de judeţ trecând de incidenţa de peste 1 la mie.

Noile diagnosticări provin în urma efectuării a 484 de teste, fapt ce indică o rată de pozitivare de 17,35%, în creştere faţă de ziua precedentă, când fuseseră consemnate 85 de cazuri (rată de infectare 14,5%), cele mai multe din ultimele luni.

Astfel, numărul infecţiilor active din judeţ a ajuns joi dimineaţă la 560, dintre care 22 de persoane sunt internate în secţii ATI.

Decedat după o lună

De la începutul pandemiei, în Bihor au fost diagnosticate cu Covid 30.166 de persoane. Dintre acestea, 28.019 s-au vindecat, iar 1.589 (cu 1 mai mult faţă de miercuri) au decedat.

Potrivit dr. Daniela Rahotă, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, decesul nou înregistrat în ultimele 24 de ore este al unui bărbat de 73 de ani, din Luncşoara, care fusese depistat pozitiv din 15 august.

Acesta a fost internat la Spitalul Pelican, direct în Terapie Intensivă, din 17 august, şi a decedat la aproape o lună, în cursul zilei de miercuri. "Pacientul avea comorbidităţi - fibroză pulmonară – şi era nevaccinat", a declarat Rahotă pentru BIHOREANUL.

6 focare familiale

În ce priveşte noile cazuri, şefa DSP a precizat că în judeţ au fost descoperite şi 6 focare familiale - copii şi părinţi - răspândite în mai multe localităţi.

La prima vedere, focarele sunt independente, însă urmează ca specialiştii DSP să facă anchete epidemiologice şi să stabilească dacă între acestea există vreo legătură.

Creşterea numărului de cazuri se reflectă şi în incidenţele înregistrate pe fiecare unitate administrative din judeţ.

Comparativ cu ziua de miercuri, când în Bihor erau 11 localităţi peste pragul de 1 la mia de locuitori, joi, numărul acestora a urcat la 14.

Topul incidenţelor

În clasament a intrat şi Oradea, care înregistrează o incidenţă de 1,03 la mie, cu 232 de cazuri diagnosticate, dar şi Sânmartin (rată de infectări 1,01 la mie, 13 cazuri active).

Pe primul loc în top se află în continuare comuna Gepiu, cu aceeaşi incidenţă ca miercuri, de 5,32 la mie, şi 11 cazuri. Adică nu au fost înregistrate îmbolnăviri noi. În situaţia în care numărul cazurilor va creşte până la 6 la mie, nu este exclus ca specialiştii din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să impună restricţii în localitate, mergând chiar până la carantinare.

Pe de altă parte, în ce priveşte campania de vaccinare, în Bihor, în ultima zi au primit un ser anti-Covid 242 de persoane.

În total, numărul persoanelor vaccinate cu ambele doze în judeţ (prima doză şi rapel) este 120.355, iar cel al bihorenilor care s-au imunizat cu Johnson&Johnson: 20.408.

La nivel naţional, joi, au fost raportate 4.441 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, dar şi 71 de decese (35 bărbaţi şi 36 femei). Până pe 16 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.135.027 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.073.552 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi, iar 35.286 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Specialisti platiti de producatorii de bax.
Unde este pandemia in buzunarul producatorilor de vax.,cifrele nu au semnificatie grava al unei adevarate pandemii restul egal cu zero!!!
Postat 18 Septembrie 2021, 10:55 de User anonimizat
Ipocrizie
Daca n-ar fi difuzate la stiri aceste inventare zilnice ,nimeni n-ar stii de ele ,posibil ca in anii trecuti sa fi fost mai multi infectati cu gripa si chiar mai multe victime dar nimeni n-a stiut ca nu s-a facut atata propaganda excesiva fara rost doar vaccinarea populatiei este telul!!!
Postat 16 Septembrie 2021, 21:18 de User anonimizat
La diabet e peste 10% rata de îmbolnăviri, nu doar 1%%.
Dar ăștia au capul orientat spre fund, nu văd decât o gaură.
Postat 16 Septembrie 2021, 16:48 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON