URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 25 APRILIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La cât de mult suntem noi iubiți de autoritățile centrale, Bihorul ar putea liniștit să-și declare autonomia. Avem în lucru o autostradă care nu se mai termină, iar ministrul Transporturilor își permite să nu dea ordin de începere a lucrărilor la un tronson, numai pentru că are niște polițe de plătit unui constructor. Despre linia ferată Oradea - Cluj, și implicit spre București, ce să mai zicem? Specialiștii au arătat că gradul de realizare a investiției de 2 miliarde de euro este ceva mai mare decât o alcoolemie de Vaslui.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea arată bine, nu doar în comparație cu alte surate românești, ci și cu orașe de talia ei din Vest. În multe locuri chiar superb, binemeritându-și magnetismul din clipurile turistice și „nielcoșagul” cu care unii localnici o laudă pe rețelele sociale. Baiu-i purtarea altora dintre cei care o locuiesc.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota la alegerile prezidențiale din luna mai? (Candidații sunt enumerați în ordinea de pe buletinele de vot)












De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Printre multiplele modificări aduse legislației rutiere la mijlocul anului 2024, printr-o ordonanță de urgență, se regăsește și nou introdusa instituție de relocare a vehiculului în cazuri speciale. Practic, relocarea înseamnă mutarea temporară a unui vehicul într-un alt loc, în situația în care aceasta este necesară, chiar dacă șoferul respectiv a respectat toate prevederile legale cu privire la parcare sau staționare.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Noiembrie 2021, 11:42

Covid în Bihor: Încă 14 decese și 333 de noi infecții

Covid în Bihor: Încă 14 decese și 333 de noi infecții foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă 14 persoane infectate cu Covid-19 au decedat, iar alte 333 au fost diagnosticate în Bihor, în ultimele 24 de ore, după cum arată cea mai recentă statistică furnizată sâmbătă dimineață de Direcția de Sănătate Publică și Prefectură.

Conform comunicatului zilnic transmis presei, noile cazuri vin după efectuarea a 1.787 de teste, fapt ce indică o rată de pozitivare de 18,63%.

Astfel, în total, de la începutul pandemiei în Bihor au fost diagnosticate 46.152 de persoane, dintre care 38.201 (mai multe cu 324 față de ziua de vineri) s-au vindecat, iar 2.093 (cu 14 mai multe decât vineri) au decedat.

Oficial, numărul cazurilor active din județ era, sâmbătă dimineață, de 5.858. Dintre acestea, 72 de persoane sunt internate în stare gravă, în secțiile de Anestezie-Terapie Intensivă.

Cele mai multe cazuri, 2867, se află în Oradea (rată de infectare de 12,72 la mie). Urmează, în ordine descrescătoare, Marghita (250 de cazuri active, incidență 14,36), Salonta (152, incidența 8,08 la mie), Beiuș (143, rată de infectări 12,97), Sânmartin (143, incidența 11,06), Sântandrei (136 de cazuri, incidența 16,42) și Ștei (121 cazuri active, incidență 16,42 la mie).

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore în Bihor au fost vaccinate 2.504 de persoane.

În total, 169.651 de persoane din județ au schema de vaccinare completă, iar 27.712 au primit și a treia doză (booster).

Vezi mai jos situația infectărilor pe unități administrativ-teritoriale!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Neutryno
Ma bucur ca ai remarcat ce scrie georgemarian
Postat 07 Noiembrie 2021, 14:46 de Sandu2100
Alo redactia
Ia vedeti ce scrie descreieratul agramat mai jos. Chiar nu se pot lua masurile cuvenite cu un sut zdravan incur?
Postat 07 Noiembrie 2021, 09:24 de Neutryno
georgemarian
CENZURAT
Postat 07 Noiembrie 2021, 01:03 de Sandu2100
Cu vaccinul la fel
Și la vaccin ai victime colaterale. La final, când tragi linie s-ar putea să fie mai multe ca cele pe cale naturală. Atunci ce mai zici? Este un grup foarte interesant pe Telegram. Se cheamă Covid Vaccine Injuries. Încarcă de la inceputul vaccinarii internaționale zilnic poze si / sau filmulete cu victime colaterale vaccin Covid. Îți cam dă de gândit. Da nu așa, la modul serios. Oricum dupa ce vezi vreo 2-3 poze documentate cam știi în ce tabără ai vrea să fii. Nu-ți trebuie nu știu ce teorii. Tot pe Telegram are grup un doctor de imagistică din SUA. Canalul se cheama Dr John B. Publica imagini tomografice / RMN etc. cu pacienți bolnavi post vaccin Covid. Iți trebuie un pic de stomac să te uiți peste ele. Pentru cei curiosi sa-si largeasca orizontul de informație științific.
Postat 06 Noiembrie 2021, 22:24 de User anonimizat
Metoda romaneasca de lupta cu pandemia
Lasi Sars-Cov-2 sa-si faca de cap pana nu mai are pe cine infecta! Ca-n orice lupta, sunt si victime colaterale, vreo 50.000 de romani.
Postat 06 Noiembrie 2021, 18:57 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3734 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON