Răspândirea comunitară a coronavirusului afectează tot mai multe medii. Decanul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică (IMT), Alexandru Pele, a fost confirmat cu Covid-19, fiind primul membru al Consiliului de Administraţie al Universităţii din Oradea infectat.
„Mă simt bine, aşa cum te poţi simţi, în aceste circumstanţe”, a declarat Pele, luni, pentru BIHOREANUL. Acesta se află acasă, nu în spital, fiind încadrat ca un pacient cu simptome uşoare.
Decanul este convins că nu s-a infectat în Universitate, ci în alte medii. „Am avut doar cursuri online cu studenţii, iar la Universitate m-am dus doar când trebuia să semnez documente, pentru perioade scurte. O dovadă că nu m-am îmbolnăvit în facultate este că nimeni acolo nu mai este infectat”, a mai spus Pele.
La Facultatea de IMT, s-a făcut o dezinfecţie, dar nu s-au luat şi măsuri de carantinare. „Nu este necesară carantinarea cuiva, pentru că domnul decan nu s-a întâlnit cu studenţi, la facultate a fost pentru perioade scurte, măsurile de prevenire s-au respectat”, a declarat rectorul Constantin Bungău.
Facultatea rămâne în scenariul mixt, aşa cum a şi început anul universitar, adică o parte dintre activităţi se ţin online, altele cu prezenţa fizică a studenţilor, însă în grupe mici.
Pe de altă parte, Bungău a precizat că alte două facultăţi au decis să-şi mute activităţile exclusiv online, timp de două săptămâni, ca o măsură preventivă anti-Covid-19, fiind vorba de Facultatea de Drept şi de cea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură. „La Drept, decizia s-a luat pentru că au sediul în aceeaşi clădire cu Facultatea de Protecţia Mediului, unde săptămâna trecută s-a confirmat un caz, iar la Construcţii fără un motiv concret decât cel de prevenire, pentru că nu au nici un caz confirmat”, a spus rectorul Universităţii.
Săptămâna trecută, şi Facultatea de Medicină din Oradea şi-a suspendat activităţile cu prezenţă fizică, timp de o lună, după ce două secretare ale facultăţii au fost confirmate cu Covid-19. Sursele BIHOREANULUI spun că, între timp, ar fi şi cadre didactice bolnave cu coronavirus. Cel puţin trei profesori, care sunt simultan şi medici, sunt bolnavi de Covid-19, potrivit acestor surse.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.