URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Ianuarie 2021, 12:18

Covid-19 în Bihor: 19 cazuri noi, 4 decese, 45 de vindecări. Află câte cazuri active mai sunt în judeţ!

Covid-19 în Bihor: 19 cazuri noi, 4 decese, 45 de vindecări. Află câte cazuri active mai sunt în judeţ! (ilustraţie generică, sursa: slcc.edu, portret realizat de Heather Olsen)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Instituţia Prefectului şi DSP Bihor au informat că de sâmbătă dimineaţa până duminică dimineaţa, într-un interval de 24 de ore, au fost confirmate 19 cazuri noi de infecţie cu Covid-19 în Bihor, un număr mai mic decât în zilele precedente.

Autorităţile nu au precizat, însă, câte teste au fost prelucrate în laboratoarele pentru detectarea infectării cu Sars-Cov-2. 

Încă 4 decese

Cu cele 19 cazuri noi – identificate la persoane din Oradea, Bunteşti, Răbăgani, Pocola, Beiuş Sântandrei, Sârbi, Abram, Drăgeşti, Avram Iancu, Sânmartin, Batăr, Aleşd, Marghita -, numărul total al îmbolnăvirilor identificate în Bihor de la debutul pandemiei a urcat la 17.922. 

De asemenea, potrivit informării oficiale de duminică, în spitalele Covid din judeţ s-au mai înregistrat 4 decese pe fondul infecţiei cu virusul, bilanţul acestora urcând la 718. 

Pe de altă parte, alţi 45 de bihoreni au fost declaraţi vindecaţi de Sars-Cov-2, astfel că bilanţul vindecărilor a urcat la 16.199. 

Oradea - 514 cazuri active

Numărul de cazuri active în judeţ este duminică de 1005. Dintre aceste persoane, 283 sunt internate în secţiile şi spitalele Covid-19, celelalte fiind în izolare la domiciliu. 

Datele centralizate de autorităţile locale arată că cele mai multe cazuri active sunt în Oradea, mai precis 514, municipiul fiind urmat în top, de la distanţă însă, de comuna Sânmartin, cu 25 de îmbolnăviri, respectiv de comuna Sântandrei, cu 24 de cazuri active.

De asemenea, în Beiuş sunt 18 cazuri active, în Marghita – 17, în Aleşd – 16, în Ştei – 15, în Tileagd – 11, în iar în Tinca – 10.

În celelalte UAT-uri din Bihor numărul cazurilor active este mai mic de 10. 

Ţiplea: Speranţă în vaccin

În intervalul 2 ianuarie (ora 8) – 3 ianuarie (ora 8), poliţiştii şi jandarmii au verificat 1465 de persoane carantinate şi 550 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor anti-Covid, fiind verificate 104 societăţi comerciale şi 47 mijloace de transport în comun, transmite Instituţia Prefectului. 

În urma controalelor au fost aplicate 90 de sancţiuni contravenţionale, din care 35 cu avertisment scris şi 55 cu amenzi în valoare de 22.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În fine, prefectul Dumitru Ţiplea a transmis un mesaj, spunând că are speranţa că vaccinarea va ajuta la stoparea pandemiei. "Începem anul cu speranţa că vaccinarea ne va permite să revenim cât mai curând la o viaţă normală, cu toţii. Decizia de a ne vaccina ţine de fiecare dintre noi, dar numai împreună, printr-un efort comun, vom putea învinge acest război cu virusul. Până atunci însă, trebuie să respectăm în continuare regulile şi măsurile sanitare, care şi-au dovedit deja eficienţa", a transmis prefectul de Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON