URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Aprilie 2023, 17:49

Coșuri... beton: Ce soluție a găsit Primăria Oradea împotriva vandalilor (FOTO)

Coșuri... beton: Ce soluție a găsit Primăria Oradea împotriva vandalilor (FOTO) (sursa foto: Primăria Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria a decis să monteze, în zonele aglomerate din Oradea, coșuri stradale din beton, care sunt rezistente la intemperii și vandalizare.

Coșurile sunt confecționate din beton armat, cu plasă de 5 mm, și îmbrăcate în tencuială de tip marmorom. Fiecare are o greutate de 160 kg și un volum de 60 de litri. Capacul din oțel, vopsit în câmp electrostatic, este prevăzut cu scrumieră și cu un blocator care controlează deschiderea coșului pentru ridicarea deșeurilor depozitate.

52 de asemenea coșuri sunt acum în Oradea.

„Au fost montate în zone periferice, mai aglomerate și expuse la vandalism, în stațiile de autobuz. Zonele în care au fost amplasate sunt: Ștefan cel Mare, Matei Corvin, Calea Clujului, Războieni - Seleușului, Calea Aradului, Louis Pasteur, B-dul Dacia (capătul înspre Densusianu), str. Podului”, a transmis Primăria Oradea, miercuri, printr-un comunicat de presă.

Municipalitatea a cumpărat coșurile de la firma Clemas Biastel, la prețul total de 62.400 lei. Suma a inclus și montarea coșurilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Foarte bine, demult...
...trebuia să facă asta primăria, dacă o făceau nu mai aveau de unde ciupii mereu. Într-o țară cu coșuri de gunoi stradale din beton, așa și cetățenii săi, după cum merită.
Postat 19 Aprilie 2023, 23:52 de Morometul
Cosurile de gunoi sunt binevenite
Cosurile de gunoi sunt binevenite, dar de ce au amplasat in multe locuri fix in vecinatatea a unui alt cos de gunoi? Cand au amplasat pe cel nou, pe cel vechi n-ar fi putut muta undeva unde pana acuma n-a fost in zona nici un cos oare?
Postat 06 Aprilie 2023, 07:32 de cititor_
62.400 lei : 52 = 1.200 lei
1200 lei cost de productie? Nu, pret de vinzare. Producatorul stie ca target-ul de piata sunt firme de gunoi si institutii publice, care sunt spalatoare de bani , astfel ca suveica e garantata. Chiar daca pretul e oneros, nu va bateti capul, ca oricum se prescrie...
Postat 05 Aprilie 2023, 19:16 de excalibur
Maikeltroll
E 1200 Ron coșul, eu zic ca e pret acceptabil si montaj inclus , cauta aici sa vezi aici prețuri https://www.kronemag.com
Postat 05 Aprilie 2023, 18:29 de Sandu2100
Un pret beton
....
Postat 05 Aprilie 2023, 18:04 de Maikeltroll
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON