URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 03 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Februarie 2020, 12:21

Copaci căzuţi pe carosabil şi două localităţi fără curent din cauza vântului, în Bihor

Copaci căzuţi pe carosabil şi două localităţi fără curent din cauza vântului, în Bihor foto: ISU Crișana
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Două drumuri din Bihor au fost blocate de copaci căzuţi pe carosabil, iar două localităţi au rămas, marţi, fără curent din cauza vântului puternic.

Din fericire, în ciuda avertizărilor de tip cod galben şi portocaliu care s-au abătut peste judeţ, în special peste zona montană, de data aceasta pagubele nu au fost însemnate şi nu s-au înregistrat victime, după cum a declarat pentru BIHOREANUL maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, respectiv al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor.

Potrivit acesteia, în cursul zilei de marți, până la ora 12, au fost două apeluri prin numărul de urgenţe 112 care au semnalat probleme cauzate de vreme, unul la ora 10.12, iar altul la ora 10.45. "Pompierii militari din Detaşamentul Marghita şi cei ai Staţiei Valea lui Mihai au intervenit pentru degajarea a doi arbori căzuţi pe carosabil, pe Drumul Comunal 11A, între Marghita şi Cheţ, respectiv pe DN 19, între localităţile Valea lui Mihai şi Tarcea", a declarat Roşca pentru BIHOREANUL.

Aceasta a mai precizat că nici pe parcursul nopții trecute nu s-au înregistrat sesizări având drept cauză fenomenele meteorologice.

Totuşi, mai multe localităţi au avut probleme cu alimentarea cu energie electrică.

"Marţi, la ora 12, erau parţial nealimentate două linii de medie tensiune, două puncte de transformare erau nealimentate, iar două localităţi, Tilecuş şi Palota, erau fără curent electric, fiind afectaţi 97 de consumatori. Echipele furnizorului de energie electrică sunt pe teren pentru remedierea deficienţelor", a mai precizat Roşca.

După cum BIHOREANUL a mai scris, zona montană a Bihorului se află, de luni seară, sub avertizare de tip cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă. Şi zona joasă a judeţului este vizată de avertizări de tip cod galben pentru aceleaşi fenomene, dar de mai mică intensitate.

Cel puţin până marţi seară la ora 20, în zona înaltă de munte a judeţului Bihor "vor fi intensificări susţinute ale vântului cu rafale de peste 90...120 km/h şi temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 m", arată un comunicat al ANM. De asemenea, zona montană a Bihorului va intra sub cod galben, cu vreme puţin mai domolită. "În zona înaltă de munte, vântul va prezenta intensificări cu rafale ce vor depăşi 80...100 km/h, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii", arată ANM.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7959 RON
  • 1 EUR = 4.9767 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON