URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iunie 2013, 09:03

Contestaţii în lanţ! Toate cele patru firme descalificate la licitaţia pentru reabilitarea magistralelor au atacat decizia Primăriei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reabilitarea celor 17,5 kilometri de reţea din magistralele I şi III s-a blocat pe culoarele Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Toate cele patru asocieri de firme a căror oferte au fost descalificate în cadrul licitaţiei organizate pentru atribuirea lucrărilor au atacat decizia Primăriei înainte de termenul limită stabilit pentru 13 iunie.

Concurenţii sunt cu atât mai hotărâţi să îşi apere interesul cu cât fiecare dintre cele patru asocieri a avut o ofertă de preţ mai mică decât cea a firmelor Construcţii Bihor şi Energomontaj declarate câştigătoare. Cei doi asociaţi au ofertat un preţ de 48,9 milioane lei, cu 6 milioane lei peste cea mai "ieftină" ofertă făcută de asocierea Romib, Consix Construcţii, Romterm şi Cemis Proiect.

La rândul lor au contestat rezultatul licitaţiei, fiecare din alte motive, asocierile de firme Trustul de Instalaţii Montaj Construcţii Cluj Napoca, CONEST, INCOM, TMUCB şi ATH Termoexpert (46,5 milioane lei); Construcţii Erbaşu, Selina şi Termoproiect (47,6 milioane lei) şi Aquaterm, Hidroterm, Teoval, Elsaco, Florconstruct, Expro T&T (48,7 milioane lei).

Cu excepţia asocierii declarate câştigătoare, asociaţii Porr Construct şi Cooperativa Viridia au fost singurii care nu au contestat rezultatul licitaţiei. Nu de alta, dar au avut oferta cea mai scumpă: 60,4 milioane lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Aşa fac vilă şi piscină primarii, în cel mult două mandate plătite cu 1.000 euro lunar !?!
În sfârşit a ieşit la iveală blatul lui Ghilea cu Bolojan. Prea mult se bătea toba pe Beni Rus şi Selina, aşa că trebuia făcută o mişcare care să dea impresia că opoziţia nu are cum coabita cu puterea. Sanchi !?! De acum înainte Construcţii B(D)ihor a bătut clar palma cu primăria orădeană, iar după parcarea din spatele viitorului Palat al Justiţiei şi Nedreptăţii şi magistralele I+II ale urbei, vor urma serii întregi de lucrări care o să dezvăluie şi cine îi face casă lui Bolojan în fieful PDL a lui Popuş din zona Sânmartin-Felix -1Mai-pădure-soare şi totul ca la mare. Adică la un salariu de 12.000 euro anual (net cu toate sporurile posibile), edilul Oradei va avea după 96 de luni o vilă de poveste, de peste 2.000.000 euro, la care se adugă racordul de apă termală la piscină şi hectarul de pădure din spatele grătarului pentu mici, că doar la aşa economie n-a mâncat mai nimic întretimp.
Postat 17 Iunie 2013, 13:20 de Carp III
Ghilea e cel mai tare, indiferent de suma licitata. A castigat tot ce se putea castiga.
...
Postat 17 Iunie 2013, 12:33 de Care
da i incolo de hoti si smecheri !
da prosti , toate sunt aranjate si o stie si DNA si SRI, fiecare isi ia partea :))) farieri or sa muncesc pentru abni de nimic si alti se vor imbogati, asta e ROMANIA o tara de CRIMINALI, ar merita inghitita in pamant , amin ! UN CUTREMMMUURRR sa ne curete de parazitii ce ne ucid, amin !
Postat 17 Iunie 2013, 11:59 de cutremurrrrrr
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON