URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Iulie 2024, 15:21

Constructorii sparg Bulevardul Decebal din Oradea pentru a-l moderniza (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Constructorii sparg Bulevardul Decebal pentru lucrările de modernizare. Şantierul, deschis la finalul lunii iunie, se întinde în ambele părţi ale săpăturilor de la viitorul pasaj care va subtraversa Bulevardul Decebal de-a lungul străzii Tudor Vladimirescu.

Săpături sub trafic

În prima parte a zilei de joi, constructorii lucrau simultan la dezafectarea asfaltului şi înlocuirea bordurilor, atât pe tronsonul Bulevardului Decebal delimitat de intersecţia cu străzile Calea Aradului şi Tudor Vladimirescu, cât şi pe porţiunea delimitată de şantierul viitorului pasaj subteran şi Podul Decebal.

Pe durata lucrărilor, traficul auto între Biserica Emanuel şi sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Simion Bărnuţiu a fost restricţionat la o singură bandă pe fiecare sens de mers.

Restricţiile au îngreunat traficul auto în zonă, oricum aglomerat. 

„Circulaţia pe Bulevardul Decebal va fi redeschisă la începerea anului şcolar, odată cu reluarea circulaţiei tramvaielor", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Marcel Dragoş.

Carosabil reabilitat, cabluri în subteran 

Joi, constructorii spărgeau stratul de asfalt, oricum degradat, în mai multe locuri simultan. "Întreg carosabilul va fi reabilitat, astfel încât din toamnă să se poată circula mult mai bine", a spus viceprimarul Marcel Dragoş.

În paralel, pe Bulevardul Decebal, se desfăşoară lucrări de mutare în subteran a tuturor cablurilor aeriene, înlocuire a bordurilor şi a tuturor stâlpilor de iluminat.

"Pe Bulevardul Decebal se vor monta capace de canal autonivelante pentru a evita apariţia denivelărilor, se vor reface spaţiile verzi şi parcările din zona blocurilor şi vor fi reamenajate staţiile de tramvai şi trotuarele", a detaliat viceprimarul Oradiei.

În plus, cu ocazia lucrărilor, pista pentru biciclişti din strada Simion Bărnuţiu va fi prelungită de-a lungul Bulevardului Decebal până în zona Grădinii Zoologice, unde se va uni cu o pistă existentă.

Lucrările de reabilitare a Bulevardului Decebal sunt executate de firma Drumuri Bihor în baza contractului de reparaţii şi întreţineri străzi încheiat cu municipalitatea orădeană.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Au ramas prea multe borduri
A inceput spalarea de bani si aici cu bordurile, extraordinar :)))
Postat 20 Iulie 2024, 12:28 de cristianteofil
KP
Pt mine ca alegător de BOLOJAN și BIRTA nube clar ce zici, nu ai semnal, dar in schimb e ckar ca esti bolnavă cu capul, și locul tau nu e la Oradea, poate la Vaslui o sa te simți mai bine. Încearcă sa vomiți la Vaslui ce vomiți aici ::::))
Postat 19 Iulie 2024, 20:02 de Sandu2100
Și ca să fie clar pentru toți alegătorii PNL ...
... e bine de precizat că lucrările de la Decebal sunt inițiate, proiectate, aprobate, realizate și plătite, de către ce mai desăvârșiți amatori ai secolului. Adică spargi trotuarele și carosabilul între care ridici borduri de numai utilajele le mai poate urca ... și nu cobori la acel nivel înclinat nicio conductă pluvială? Adică apa de ploaie care se scurge de pe carosabil către marginea trotoarului, o ia la vale către nicăieri? La astfel de lucrări edilitare se fac rigole de scurgere pluvială, guri de evacuare a apelor și conductăraie de cel puțin 200mm, la ce cantități de ploi se înregistrează. Iar în viitorul pasaj subteran cum vei face? Ca la suita de pasaje de la centrul civic, ridicând capacele unor căminelor de adâncime și chemând mașinile de pompieri și de la CAO, ca până acum?
Postat 19 Iulie 2024, 07:47 de KP
Aveti dreptate,
..si se poate face detoate, sint bani cu nemuluita din moment ce ne permitem sa facem, si sa desfacem incontinu.
Postat 19 Iulie 2024, 07:45 de Piranda
Modernizare e una ...
... iar înlocuirea bordurilor sparte intenționat de buldozere și excavatoare este altceva. Modernizarea e una, în timp ce scoaterea unor cablaje și mutarea mai încolo e chiar cu totul altceva.
Postat 19 Iulie 2024, 07:38 de KP
De la Videanu
au libearalii.... au si liberalii astia de la Videanu incoace ceva cu bordurile, tot le scot si tot le schimba.... sa aiba poporul loc de munca!!
Postat 18 Iulie 2024, 23:51 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON