URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 05 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Septembrie 2021, 15:56

Constructorii reabilitează faţada dinspre strada Mihai Eminescu a şcolii Szacsvay Imre din Oradea (FOTO)

Constructorii reabilitează faţada dinspre strada Mihai Eminescu a şcolii Szacsvay Imre din Oradea (FOTO) foto: Primăria Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Constructorii reabilitează faţada dinspre strada Mihai Eminescu a şcolii Szacsvay Imre din Oradea.

S-a refăcut faţada...

Potrivit unui comunicat al Primăriei, lucrările sunt în curs de finalizare, iar schelele vor fi demontate în luna octombrie.

"În prezent, lucrările de reabilitare Şcolii Gimnaziale Szacsvay Imre, situată pe str. Mihai Eminescu nr. 28, sunt realizate în proporţie de 15%. (...) Până acum a fost refăcută faţada dinspre strada Mihai Eminescu, s-au desfăcut şi refăcut tencuielile existente. Totodată, au fost refăcute inclusiv brâurile, ancadramentele şi ornamentele, urmând ca în zilele următoare să fie aplicat stratul de culoare", a transmis joi Primăria.

Şcoala Szacsvay Imre funcţionează în două corpuri independente C1 (S + P + 1E) şi C3 (P + 1E) care găzduiesc învăţământ primar şi gimnazial şi mai deţine patru clădiri anexe.

"În acelaşi timp, a fost desfăcută şi refăcută tencuiala interioară de la subsolul, parterul şi etajul corpului C1. Totodată, s-au desfăcut duşumelele existente, inclusiv stratul de umplutură din zgură, din sălile de clasă şi spaţiile administrative din corpul C1", a transmis Primăria.

Până acum în corpul C1 constructorii sau turnat termobeton în sălile de clasă şi spaţiile administrative, au refăcut instalaţiile termice şi electrice, instalaţii termice din cupru de la subsolul corpului, instalaţiile electrice de la subsolul, parterul şi etajul corpului şi au evacuat stratul de zgură din pod.

... urmează toate clădirile

În perioada următoare muncitorii vor trece la înlocuirea reţelelor interioare, refacerea zugrăvelilor, faianţarea grupurilor sanitare şi alte lucrări necesare pentru reabilitarea integrală a imobilului.

După reabilitarea corpului principal, constructorii vor trece la refacerea corpului C3 şi a anexelor C4, C5 şi C6.

"Pe perioada desfăşurării acestor lucrări, elevii îşi vor desfăşura activitatea într-o altă locaţie", a transmis Primăria.

Lucrările de reabilitare a şcolii Szacsvay Imre, în valoare de 4,3 milioane lei, au fost atribuite firmei Vitan Exim care şi-a asumat un termen de execuţie de 16 luni care va ajunge la final în septembrie 2022.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Rusine!
Cel ce a scris acest articol ar trebui sa frecventeze aceasta școala datorită gravelor greșeli gramaticale. Rușine!
Postat 13 Septembrie 2021, 00:56 de Tool
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.817 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON