URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Iulie 2024, 19:33

Constructorii au început săpăturile pe strada Avram Iancu din Oradea, pentru înlocuirea rețelelor. Se va ajunge la adâncimea de 7 metri (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările de modernizare a străzii Avram Iancu, desfăşurate cu închiderea traficului auto în zonă până în septembrie, la deschiderea anului şcolar, au intrat în faza săpăturilor pentru înlocuirea rețelelor. 

Adâncimea la care vor fi montate conductele se va mări treptat, astfel încât, la capătul străzii dinspre parcul Bălcescu, conductele vor fi puse la adâncimi de 7 metri.

Săpături la adâncimi mari...

Constructorii au finalizat la începutul acestei săptămâni decopertarea asfaltului de pe tronsonul străzii Avram Iancu delimitat de Piaţa Unirii şi strada Mihai Kogălniceanu.

„Executantul lucrărilor a decopertat toată strada, pornind dinspre Piaţa Unirii spre Liceul Aurel Lazăr, şi a început lucrările la reţele. Pentru început, constructorii au săpat pentru înlocuirea reţelelor de utilităţi pornind tot dinspre zona centrală", a declarat, pentru BIHOREANUL, viceprimarul Marcel Dragoş.

Lucrarea de înlocuire a reţelelor de apă potabilă, termoficare şi canalizare menajeră se anunţă una dificilă.

„Execuţia este mai complicată pentru că se lucrează la adâncimi mari. Se porneşte cu amplasarea conductei de canalizare menajeră de la adâncimi de peste 4 metri în capătul străzii Avram Iancu spre Piaţa Unirii. Deoarece aici canalizarea menajeră funcţionează prin cădere, în celălalt capăt al străzii, spre Parcul Bălcescu, se vor atinge adâncimi de circa 7 metri", a spus Dragoş.

... cu măsuri suplimentare de protecţie

Spre deosebire de alte lucrări, şantierul avansează mai anevoios pentru că executanţii sunt obligaţi să monteze planşe de sprijin pentru malurile şanţului, ca să nu se surpe pământul, și să monteze garduri de protecţie pentru a evita căderea în gol a trecătorilor.

„Cea mai dificilă fază va fi în zona intersecţiei cu strada Evreilor Deportaţi, unde se va lucra la cele mai mari adâncimi, în condiţiile în care zona este, oricum, împânzită de reţele", a subliniat Marcel Dragoş.

După cum BIHOREANUL a mai scris, strada Avram Iancu, din zona centrală a Oradiei, a fost închisă circulaţiei auto miercurea trecută. Execuţia lucrărilor se va întinde de-a lungul verii, când traficul auto este mai relaxat, până în septembrie. Ţinta municipalităţii este ca traficul rutier să fie reluat la începerea anului şcolar.

Cu ocazia lucrărilor, firma Avril va trebui să înlocuiască reţelele de apă, canalizare şi termoficare. În cazul celor din urmă, conductele de încălzire vor trebui înlocuite şi conectate cu cele de pe arterele învecinate precum Cuza Vodă, Mihail Kogălniceanu şi Demetriu Teiuşanu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
KP
::::))))))
Postat 25 Iulie 2024, 13:56 de Sandu2100
Sando ... proasta satului.
Șovinismul e la etnii sau la partide și politicieni? Vânzător de țară e acela care scuipă pe liberali, socialiști și ce se mai târește pe pământ în materie de tâmpiți, sau cel care laudă slugile ocupanților acestei țări? Retard profund la cei ca tine, care nu au proprietatea termenilor.
Postat 25 Iulie 2024, 08:01 de KP
KP
Sovinule, vanzatorule de țară, de ce nu te muți in Rusia?
Postat 25 Iulie 2024, 00:41 de Sandu2100
Tâmpenia din subteran a edililor birtinezi merge mai departe.
Se pozează, inclusiv conductele de canalizare, la 7 m adâncime pe str. Avram Iancu, care apoi trebuie racordate la țevile de la PC. Brătianu și mai departe către stația de epurare. Doar că, acestea trebuie conectate la rețeaua mai veche care ajunge în zona Rogerius, unde conductele existente sunt pozate la maxime de la 3 la 4 m adâncime. Așadar, unde se vor scurge apele uzate și dejecțiile din zona la care se lucrează acum ... nu cumva blocajul minții neterminaților se va vedea în infiltrațiile clădirilor?
Postat 24 Iulie 2024, 22:40 de KP
Sapaturi
Trebuie lasat florea sovinu' sa "planteze" niste ciolane arpadiene.
Postat 24 Iulie 2024, 22:18 de Riviera
Florea
Au gasit oi :::))) ciobanule
Postat 24 Iulie 2024, 22:14 de Sandu2100
dar despre arheologie ?
toate aceste lucrari ca si aceasta si cea cu pasajul de la catedrala ar trebui supervizate de un arheolog autorit de la minister,ptr ca se distruge istorie a orasului in aceste sapaturi
Postat 24 Iulie 2024, 20:45 de florea
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON