URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 18 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Iunie 2024, 15:40

Constructorii au început demolarea fostei Imprimerii de Vest din Oradea. Vezi cum arată! (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Constructorii au demarat la începutul acestei săptămâni demolarea fostei Imprimerii de Vest din Oradea, ridicate în timpul comunismului pe amplasamentul unor case cu grădini din strada Măgurei.

Demolare pe bucăţi

În prima etapă, executanţii lucrărilor au golit de bunuri cele nouă corpuri de clădire din curtea delimitată de străzile Calea Aradului, Oneştilor şi Alexandru Xenopol, au demontat balustradele şi o parte dintre ferestre, precum şi tot ce putea fi recuperat.

Apoi, aceştia au trecut la dezafectarea clădirilor, începând cu latura din spate, dinspre Oneştilor şi Xenopol.

"Conform avizului primit, executantul va trebui să demoleze clădirea din interiorul proprietăţii sale fără să afecteze circulaţia auto şi locuitorii blocurilor din jur. Şantierul a trebuit izolat de proprietăţile vecine printr-un gard", a explicat BIHOREANULUI directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Proprietarul clădirilor care au adăpostit fosta Imprimerie de Vest şi-a asumat dezafectarea acestora pe etape.

După cum BIHOREANUL a mai scris, executanţii lucrărilor, care ar fi dorit demolarea clădirii prin implozie pentru un plus de operativitate, au fost obligaţi de municipalitate să le pună la pământ cu ajutorul buldo-excavatoarelor.

Decizia a fost luată având în vedere că o eventuală implozie ar fi riscat să afecteze blocurile din jur care sunt locuite.

Conform avizelor eliberate de municipalitatea orădeană, lucrările de demolare au termen de execuţie de un an.

Acestea vor fi, însă, în mod cert, accelerate, având în vedere planurile pentru zonă.

2 blocuri, 385 de apartamente, 470 de parcări...

Conform unui proiect publicat la începutul acestui an de Primăria Oradea, pe amplasamentul de 8.900 metri pătraţi, ocupat încă de clădirile Imprimeriei de Vest, proprietarul, firma de dezvoltări imobiliare Compania de Construcţii Rezidenţiale AG, parte a grupului Prima patronat de orădeanul Ştefan Kopanyi, intenţionează să ridice două blocuri turn (foto jos).

Cele două imobile, cu un total de 385 de apartamente, vor avea o înălţime de 11 și 8 etaje. Clădirile ar urma să aibă 31 de apartamente în regim "duplex" (n.r. apartamente dispus pe două etaje, de obicei la cel mai înalt nivel, legate între ele printr-o scară interioară) şi 140 de studiouri (n.r. locuinţe cu o singură cameră care cuprinde bucătăria, sufrageria, camera de zi şi dormitorul într-un spaţiu deschis).

În cele două blocuri ar mai urma să fie amenajate în vederea vânzării 120 de apartamente cu două camere, 68 de apartamente cu două camere şi un birou precum şi 26 de apartamente cu trei camere.

Cele 470 de locuri de parcare care vor deservi aceste blocuri vor fi amenajate la subsolul construcţiilor, iar la nivelul solului vor fi spaţii verzi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
sanduivanov aka vasi13
No amu daca mint înseamnă ca Oradea nu are centură făcută de Bolojan, pasarele sunt la Vaslui, dar Orădenii și Bihorenii nu ke văd, școli gradinite creșe, și alea tot la Vaslui
Postat 06 Iunie 2024, 19:59 de Sandu2100
sanduivanov aka vasi13
Hai cu un argument in care mint?? Chiar imi doresc sa arăți acel argument
Postat 06 Iunie 2024, 19:57 de Sandu2100
Terminator 3
Cam ce virsta avea cladirea tipografiei? Estimez eu anii 70. Cam 50 de ani. Ridicata in anii de glorie ai comunismului, cind inca nu bintuia fantoma economiilor, cind mesterii stiau meserie iar proiectantii aveau 5 ani de facultate in spate, nu un crack de Arhicad. Pacat. N-am nimic cu Prima, bravo lor ca ' construiesc, dar, sa demolezi o cladire sanatoasa pentru a ostoi foamea de imobiliare, intra in patologic. Totusi, proprietarul tipografiei a vindut ditamai cladirea la pret de teren, sau e ceva scamatorie proudly made in Oradea?
Postat 06 Iunie 2024, 15:53 de excalibur
:::::))))))
Trage propaganda pe ultima suta de metri
Postat 06 Iunie 2024, 15:05 de Sandu2100
birtalau slugau
buldozerul si sluga lui gasesc tot timpul ceva sa demozele sa faca loc blocurilor de carton facute de prima. De ce nu se da terenul la schimb cetatenilor carora li se demoleaza casele pt a face santuri betonate sau sa se construiasca ceva pt oradeni. Si pt sandu cu creieru cat o aluna pnl=psd=penali corupti
Postat 06 Iunie 2024, 13:43 de sandu2102
Sandu2100 caca conda
Postacii PNL de serviciu, interesant ca polivalenta nu putea fi facuta mai incolo ca incurca, dar blocutile Prima ale gasti penale PNL nu incurca. Vai cat de rudimentari sunteti, mincinosi jegosi.
Postat 06 Iunie 2024, 11:22 de sanduivanov
Emilut
Depindde context
Postat 06 Iunie 2024, 10:08 de Sandu2100
???
Unii cred ca un bloc de vreo 30-40 m inaltime poate perturba avioanele la cca. 1 km de aeroport!! Fata de o asemenea comédie, Laurel si Hardy erau tragedieni!!
Postat 06 Iunie 2024, 08:17 de AnaConda
Spectacol
Minunata noastra Romania este unica formatiune statala in care autodistrugerea devine spectacol!!
Postat 06 Iunie 2024, 08:11 de AnaConda
@Sandu2100
Vezi ca poti scrie lucruri inteligente si argumentate? @roger o colectie de prostii pe cm2 ca a ta nu am mai citit pana acum la comentarii. Oradea mereu surprinzatoare.
Postat 06 Iunie 2024, 05:22 de Emilut
Roger
PUZ-ul su PUD-ul permite construitra de 11 etaje acolo. Eu ma întreb dacă esti fără inteligenta, educație sau ești dobitoc? Dar TU nu vezi ca acolo in zonă sunt clădiri de 11 etaje construite in perioada lui CEAȘCĂ ???
Postat 05 Iunie 2024, 23:54 de Sandu2100
taxam la vot!
cretini pe banda rulanta care conduc acest oras! oameni lipsiti de educatie, carte, inteligenta, dobitoci autentici! se construieste bloc de 11 etaje in apropierea aeroportului.... traiasca mita si kopany! nu dorim astfel de blocuri in oras, iar cei care sunt indignati de ceea ce se construieste in oras ar trebuie sa iasa la vot sa taxeze prostia si lacomia care domina primaria acum!
Postat 05 Iunie 2024, 22:13 de roger
arata mai bine ca blocul nou de langa
dar asa e cand comisia aia de avizare e plina de spagari, nu mai conteaza ce avizeaza si ca ies lucruri de culoarea kkt-ului
Postat 05 Iunie 2024, 17:51 de Traian
9 corpuri de clădire făcute una cu pământul ...
... pentru profitul unui dezvoltator imobiliar care dă bani mulți la liderii PNL Bihor. Iar DNA stă și doarme, cu toate că "stația CIA" locală are toate datele aranjamentului imobiliar. În orice oraș european, genul de clădiri cum a fost ansamblul imprimeriei, se reabilitează și se transformă în apartamente de lux. Puține, nu ca într-un bloc pe multe-multe etaje, dar la cel.mai bun standard de pe piață. Consecința va fi că toată canalizarea din zona de impact va fi la cel mai înalt nivel de "aglomerare". La fel rețelele de apă, termie și mai ales electrice, care la orice furtună vor face infarct.
Postat 05 Iunie 2024, 16:56 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4662 RON
  • 1 EUR = 4.9738 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON