URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Iulie 2024, 18:52

Consiliul Județean Bihor vrea să facă stații de încărcare a vehiculelor electrice pe trei drumuri județene, pe bani europeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Șoferii bihoreni, și nu doar ei, care dețin vehicule electrice și se deplasează pe trei drumuri județene din județ le vor putea încărca în stații pe care CJ Bihor vrea să le amenajeze cu fonduri europene.

Proiectul menit să „încurajeze achiziția de mașini electrice, să promoveze deplasarea eco și să ajute la crearea unui mediu mai curat” a fost inițiat de conducerea administrației județene și votat în unanimitate de aleșii bihorenilor în reuniunea de marți a Consiliului Județean.

După cum prevede proiectul, două astfel de stații vor fi construite pe DJ 795 Salonta - Gurbediu, valoarea investiției fiind estimată aici prin studiul de fezabilitate la 679.490 lei, cu TVA inclusă.

O altă stație, în urma unei investiții evaluate la 575.365 lei (cu tot cu TVA), este prevăzută pe DJ 797 centura Sântandrei, cea dată în folosință de CJ Bihor la finele lunii mai, iar cea de-a patra, estimată la 575.818 lei, pe DJ 767J, adică centura Oșorhei, care va fi deschisă circulației în această vară.

Mircea Mălan, vicepreședinte al CJ Bihor, care a condus lucrările reuniunii de marți în absența președintelui Ilie Bolojan, a precizat că acest proiect va avea ca sursă de finanțare fondurile UE.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Salonta - Gurbediu nu este circulat nici de 100 mașini/oră, ca medie în cursul săptămânii.
Doar în weekend e mai plin, că trec turiștii maghiari care intră și ies pe la vama Salonta, ca să ajungă pe diverse trasee din Apuseni. Și pentru că localnicii care parcurg acest traseu de vreo 30 km nu au mașini electrice nici 1% dintre ei ... se pune întrebarea cine din tribul birtinezilor are vreo casă pe acolo, de vrea să facă economie la curent și să-și încarce mașina "viitorului" pe bani publici.
Postat 31 Iulie 2024, 07:59 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON