URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 08 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cred că mai toată lumea a auzit de concitadinul nostru George Haber, ajuns în Sillicon Valley, unde a făcut o frumoasă carieră în IT. De câte ori are ocazia, vine în țara natală și deapănă, cu mult umor și competență, experiențele fascinante acumulate într-o viață de om. Așa a făcut și săptămâna trecută, când la IQ Digital Oradea Summit, o manifestare de mare calitate, ne-a povestit despre planurile sale de viitor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Octombrie 2024, 18:32

„Conferințele Familia”: Armand Goșu – Războiul din Ucraina și viitorul european al Moldovei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La doar o săptămână după conferința-dialog susținută în orașul nostru de scriitoarea Ioana Pârvulescu, în cadrul proiectului cultural „Conferințele Familia”, Revista de cultură Familia și Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, în parteneriat cu Asociația Forumul Bihorean, Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal și Librăriile Humanitas, propun orădenilor o nouă întâlnire de excepție, de această dată cu unul dintre cei mai importanți istorici și analiști politici ai Estului european, specialist în evoluțiile din spațiul ex-sovietic, în regimul Putin și, evident, în situația actuală – politică, militară și economică – a Republicii Moldova, Armand Goșu.

Într-un climat propagandistic tot mai încâlcit, la care contribuie nu doar efervescența știrilor false venite, direct sau prin mediere, de la Kremlin, organe de presă, inclusiv românești, politicieni, analiști, așa-zis specialiști în problemele Rusiei sau ale Republicii Moldova, ci și indecizia cancelariilor occidentale și atitudini clar antiucrainiene de peste ocean, Armand Goșu rămâne, indiscutabil, cel mai puternic și onest reper de interpretare a tot ceea ce se petrece în Estul european.

Vineri, 11 octombrie, de la ora 17, în Amfiteatrul Muzeului Țării Crișurilor, Armand Goșu va susține o conferință cu totul deosebită - Războiul din Ucraina și viitorul european al Moldovei. Interesul aparte al acestei conferințe constă și în faptul că ne aflăm cu doar câteva zile înaintea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și, în același timp, a referendumului pentru modificarea Constituției în vederea aderării la Uniunea Europeană (duminică, 20 octombrie).

Înaintea conferinței va fi lansată ediția a II-a adăugită a cărții Putin împotriva Occidentului. Războiul din Ucraina și noua dezordine mondială (Editura Polirom, 2024), volum îmbogățit cu mai bine de 150 de pagini de la data primei apariții. Prezentatorul cărții și moderatorul întregului eveniment va fi istoricul Gabriel Moisa.

Evenimentul se va încheia printr-un dialog deschis cu publicul prezent și cu o sesiune de autografe.

Intrarea este liberă în limita a 150 de locuri.

Pagina evenimentului pe Facebook: https://fb.me/e/4Eze7qNwy

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Nici Ucraina lui Volodea și nici Moldova lui Maia nu au viitor european.
A spus-o "Emanuela" Macron cum că Uniunea Europeană, așa cum a ajuns acum, economic și social, administrativ și instituțional, mai are puțin și se va dizolva urmare incapacității majorității PE și CE de a înțelege ce ar trebui decis și făcut pentru viitor.
Postat 08 Octombrie 2024, 20:09 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5425 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON