URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Martie 2024, 12:02

Conferințele Familia, cu Armand Goșu: „Doi ani de la începutul invaziei rusești în Ucraina. Cauzele, etapele și consecințele agresiunii Rusiei”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Revista "Familia" şi Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" Bihor, în colaborare cu Editura Polirom, Muzeul Ţării Crişurilor – Complex Muzeal şi Librăria Humanitas Oradea, organizează vineri, 15 martie 2024, ora 18, în amfiteatrul Muzeului Ţării Crişurilor, o întîlnire culturală de excepţie: în cadrul seriei "Conferinţele Familia" va fi prezent unul dintre cei mai importanţi istorici şi analişti politici ai Estului european, specialist în evoluţiile din spaţiul ex-sovietic, în regimul Putin şi în istoria invaziei, acoperind deja doi ani, ruseşti în Ucraina, Armand Goşu.

Acesta va susţine conferinţa "Doi ani de la începutul invaziei ruseşti în Ucraina. Cauzele, etapele şi consecinţele agresiunii Rusiei".

Conferinţa va fi dublată de lansarea celei mai recente sale cărţi, apărută la sfârşitul anului trecut la Editura Polirom, "Putin împotriva Occidentului. Războiul din Ucraina şi noua dezordine mondială". Volumul va fi prezentat şi analizat de istoricul Gabriel Moisa.

Evenimentul se va încheia printr-un dialog deschis cu publicul prezent şi cu o sesiune de autografe.

Până la întâlnirea cu istoricul şi analistul Armand Goşu, un scurt citat din textul care deschide cartea: "Miza războiului purtat de Putin împotriva vecinului său de la vest este mai mare decât destinul Ucrainei, echilibrul regional sau chiar cel european. De felul în care se va sfârşi acest conflict depinde menţinerea actualei ordini internaţionale sau abandonarea ei, cu consecinţe inprevizibile asupra întregii lumi pe termen mediu şi lung. E o bătălie între democraţie şi dictatură, între regimurile liberale şi cele autoritare. Nu este o competiţie, căci aceasta ar presupune reguli şi fair-play, ci o luptă pe viaţă şi pe moarte între civilizaţia occidentală şi duşmanii ei. Viitorul României depinde şi el de acest război."

Pagina de Facebook a evenimentului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Hai, să vedem analiza cauzelor.
Orice efect ține, în paralel, de opinia personală a celui sau celor care l-au plătit pe autor pentru această carte.
Postat 11 Martie 2024, 08:54 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON