URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Decembrie 2020, 19:30

Conferinţă în pandemie: Judecători, avocaţi şi studenţi din Oradea şi din ţară au dezbătut probleme de drept pe Zoom

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Imposibilitatea organizării de conferinţe cu participare fizică nu opreşte comunicarea academică. Profesorii şi studenţii Facultăţii de Drept din Oradea, alături de alţi profesionişti ai domeniului, au dezbătut probleme de administraţie publică şi contencios administrativ, într-o conferinţă organizată online, pe Zoom.

Potrivit unui comunicat transmis de facultate, conferinţa a avut două secţiuni, "Contenciosul administrativ. Actualitate şi perspective" şi "Administraţia publică. Actualitate şi perspective". Printre specialiştii care au prezentat lucrări la cele două secţiuni se numără profesori şi judecători din Oradea, Cluj-Napoca, Iaşi, Bucureşti, Târgu Mureş, Timişoara. De asemenea, la cea de-a doua secţiune, au intervenit şi mai mulţi profesori de la univeresităţile din Debreţin, Miskolc şi Szeged.

În cadrul conferinţei a avut loc şi o prezentare de carte, "Tratat de contracte administrative şi contencios al contractelor administrative în contextul Codului administrativ şi al actelor normative interne şi unionale", scrisă de Oliviu Puie, şi "Sancţiunile procesuale penale. Inadmisibilitatea - Decăderea - Excluderea probelor nelegal sau neloial administrate - Nulitatea", de Ioan Lazăr şi Mihai Giurgea.

"Cu ajutorul noii tehnologii, chiar şi în timpuri pandemice comunicarea academică continuă. Cadrul de dezbatere oferit de secţiunile conferinţei oferă oportunitatea de a audia, învăţa, de a ne perfecţiona şi de duce mai departe atât actul didactic şi de cercetare, dar şi de a identifica soluţii practice, atât pentru Drept, cât şi pentru Administraţie publică", se arată în comunicatul facultăţii.

Facultatea de Drept are în calendar, în această lună, mai multe evenimente, toate derulate pe internet. Săptămâna aceasta, studenţii au interpretat romanul "Ion" de Liviu Rebreanu din perspectivă juridică, intrând în roluri juridice de avocat, judecător ori procuror, iar în cadrul altui eveniment au marcat Ziua Constituţiei, dezbătând rolul ei. Pe 17 decembrie, studenţii vor mai avea, tot online, un concurs de procese simulate, iar până pe 22 decembrie, joacă rolul "avocatului" lui Moş Crăciun, adunând donaţii pentru copii mai puţin norocoşi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON