Imposibilitatea organizării de conferinţe cu participare fizică nu opreşte comunicarea academică. Profesorii şi studenţii Facultăţii de Drept din Oradea, alături de alţi profesionişti ai domeniului, au dezbătut probleme de administraţie publică şi contencios administrativ, într-o conferinţă organizată online, pe Zoom.
Potrivit unui comunicat transmis de facultate, conferinţa a avut două secţiuni, "Contenciosul administrativ. Actualitate şi perspective" şi "Administraţia publică. Actualitate şi perspective". Printre specialiştii care au prezentat lucrări la cele două secţiuni se numără profesori şi judecători din Oradea, Cluj-Napoca, Iaşi, Bucureşti, Târgu Mureş, Timişoara. De asemenea, la cea de-a doua secţiune, au intervenit şi mai mulţi profesori de la univeresităţile din Debreţin, Miskolc şi Szeged.
În cadrul conferinţei a avut loc şi o prezentare de carte, "Tratat de contracte administrative şi contencios al contractelor administrative în contextul Codului administrativ şi al actelor normative interne şi unionale", scrisă de Oliviu Puie, şi "Sancţiunile procesuale penale. Inadmisibilitatea - Decăderea - Excluderea probelor nelegal sau neloial administrate - Nulitatea", de Ioan Lazăr şi Mihai Giurgea.
"Cu ajutorul noii tehnologii, chiar şi în timpuri pandemice comunicarea academică continuă. Cadrul de dezbatere oferit de secţiunile conferinţei oferă oportunitatea de a audia, învăţa, de a ne perfecţiona şi de duce mai departe atât actul didactic şi de cercetare, dar şi de a identifica soluţii practice, atât pentru Drept, cât şi pentru Administraţie publică", se arată în comunicatul facultăţii.
Facultatea de Drept are în calendar, în această lună, mai multe evenimente, toate derulate pe internet. Săptămâna aceasta, studenţii au interpretat romanul "Ion" de Liviu Rebreanu din perspectivă juridică, intrând în roluri juridice de avocat, judecător ori procuror, iar în cadrul altui eveniment au marcat Ziua Constituţiei, dezbătând rolul ei. Pe 17 decembrie, studenţii vor mai avea, tot online, un concurs de procese simulate, iar până pe 22 decembrie, joacă rolul "avocatului" lui Moş Crăciun, adunând donaţii pentru copii mai puţin norocoşi.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.