URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 08 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 27 ianuarie 2025, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie foarte importantă cu privire la infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența stupefiantelor. Decizia a fost motivată și publicată în Monitorul Oficial, pe 28 ianuarie.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Octombrie 2018, 15:05

Conducerea Kiwanis România a fost aleasă din Oradea: prof. dr. Iuliana Păcurar!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În perioada 19-21 octombrie, Oradea a fost gazda unui eveniment cultural de excepţie - a avut loc Passation, ceremonia transferului însemnelor către noul guvernator Kiwanis România, în persoana dnei prof. dr. Iuliana Păcurar, preşedinte fondator al Kiwanis Art Oradea. Kiwanieni din străinătate şi din toată ţara au participat la Gala organizată cu această ocazie sâmbătă seara, desfăşurată la Continental Forum Oradea.

"Kiwaniană" din 2003, când s-a înfiinţat primul club Kiwanis la Oradea, Iuliana Păcurar a adus unicitate în Kiwanis Internaţional, prin crearea unui club ce sprijină copiii şi tinerii înzestraţi cu talent artistic, prin acordarea de burse pentru participarea la diferite concursuri şi organizarea unor cursuri şi evenimente inedite pentru copiii talentaţi (concerte, expoziţii, recitaluri de poezie).

"Deviza mea este Solidaritatea în sprijinul copiilor. Îmi doresc să spijinim creşterea, dezvoltarea sănătosă şi armonioasă a copiilor şi să implicăm voluntarii Districtului Provizoriu Kiwanis România în acţiuni care să ducă la construirea unor comunităţi mai atente la nevoile materiale şi spirituale ale copiilor", a spus Iuliana Păcurar, guvernatorul Kiwanis România pentru anul 2018-2019.

Printre oaspeţii de seamă ai Federaţiei Kiwanis Europa prezenţi la Gala de Passation s-au numărat vicepreşedintele Christian Decorte şi responsabilul pentru Europa al Children Found, Filip Delanote.

"Sunt foarte mulţumit de echipa din România, a făcut foarte mult pentru creşterea Kiwanis la nivel european. Un bun kiwanian înseamnă să fii aproape de membrii Kiwanis, care îţi devin prieteni, de copiii pe care îi ajutăm, înseamnă înţelegere, respect, acceptarea ideilor celorlalţi" a zis Christian Decorte.

Ceremonia transferului însemnelor a debutat cu un deosebit moment artistic susţinut de tineri pianişti, violonşti, flautişti, dar şi printr-o expoziţie de artă plastică. Eforturile constante ale copiilor au fost premiate apoi de Kiwanieni.

 "Servim copiii lumii. Încerc să fac asta ca fiind parte din viaţa cotidiană, toţi suntem o mare familie care ajută copiii, inclusiv cu probleme" a declarat Filip Delanote.

La eveniment au fost de asemenea prezenţi Pier Dragousseau, din partea clubului parrain France-Monaco, Genevieve Donet – Monteagud, responsabila districtului parrain pentru România şi Roger Villaume vicepreşedinte al districtului France-Monaco.

Carmen Ungur Brehoi

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8032 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON