URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 28 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Octombrie 2024, 14:40

Comunicat de presă începere proiect: Îmbunătățirea serviciilor educaționale și a spațiilor publice în Orașul Valea lui Mihai

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă începere proiect

Data: octombrie 2024

Titlul proiectului: Îmbunătățirea serviciilor educaționale și a spațiilor publice în Orașul Valea lui Mihai

Cod SMIS: 324461

Prioritatea 6 - O regiune educată din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 și corespunde obiectivului de politică 4 - O Europă mai socială

Beneficiar: UAT Valea lui Mihai

Autoritatea de Management: Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest

Obiectivul general al proiectului

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Valea lui Mihai, prin măsuri integrate care pun accent pe îmbunătățirea serviciilor, infrastructurii educaționale și a spațiilor verzi publice. Educația și mediul înconjurător sunt două componente strâns legate în formarea unei comunități, a unei societăți întregi și împlinite, prin dezvoltarea spirituală și fizică a membrilor comunității. Prezentul proiect contribuie la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor orașului Valea lui Mihai prin modernizarea infrastructurii educaționale și publice, și dotarea acesteia cu echipamentele necesare. Prin reabilitarea corpurilor A și B ale imobilului C1 al Școlii Gimnaziale „Zelk Zoltán”, precum și prin construirea unui nou corp de clădire, compus din 12 săli de clasă pentru nivel gimnazial și a unei cabine de portar, se va îmbunătăți infrastructura școlară pentru cei 647 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Zelk Zoltán” din orașul Valea lui Mihai. Realizarea parcului public cu o suprafață de 224.573 mp în orașul Valea lui Mihai va crea condițiile necesare pentru îmbunătățirea calității vieții urbane a locuitorilor.

„ÎMBUNĂTĂȚIREA SERVICIILOR EDUCAȚIONALE ȘI A SPAȚIILOR PUBLICE ÎN ORAȘUL VALEA LUI MIHAI - Cod SMIS 324461” este un proiect finanțat prin Prioritatea 6 - O regiune educată din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 și corespunde obiectivului de politică 4 - O Europă mai socială.

Data de începere a proiectului 01.01.2020 și data de finalizare a tuturor activităților este 31.08.2025. Valoarea totală a proiectului este de 17.031.313,04 RON din care valoarea contribuție europene nerambursabile (FEDR) este de 3.425.136,03 RON, contribuție națională: 3.288.130,58 RON, valoare cofinanțare eligibilă beneficiar: 137.005,46 RON, valoare neeligibilă: 10.181.041,33 RON.

Județ Bihor, Oraș Valea Lui Mihai, str. Calea Revoluției, nr. 2

primaria@valealuimihai.ro 0259355216

Investim în viitorul regiunii!

www.regionordvest.ro I www.nord-vest.ro

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene, a Guvernului României sau a Autorității de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027”

(anunț publicitar)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5955 RON
  • 1 EUR = 4.9732 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON