URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 August 2024, 08:21

Comunicat de presă: Creșterea nivelului de inovare și eficientizare a activității din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

„PNRR Fonduri pentru România modernă și reformată!”

„Creșterea nivelului de inovare și eficientizare a activității din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bihor”

DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ BIHOR, în calitate de beneficiar al proiectului PNRR „Creșterea nivelului de inovare și eficientizare a activității din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bihor”, conform contractului de finanțare asumat cu Ministerul Sănătății nr. 1365/15/I3.2/11.04.2024, înregistrat la D.S.P. Bihor cu nr. 5452/16.04.2024, anunță lansarea acestui proiect finanțat prin Planului Național de Redresare si Reziliență – PNRR – Componenta C7 – Transformare digitală I3. Realizarea sistemului de eHealth și telemedicină; Investiția specifică: I3.2 – Digitalizarea instituțiilor cu atribuții în domeniul sanitar aflate în subordinea Ministerului Sănătății; COD APEL MS – 732, încheiat între Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică Bihor.

Monitorizarea Contractului de finanțare asumat va fi realizată de către Ministerul Sănătății în calitate de coordonator național de reforme și investiții pentru PNRR, din punct de vedere tehnic și financiar.

Obiectivul general al proiectului: Implementarea unui proces de digitalizare performant și eficient în vederea îmbunătățirii performanței instituționale, a dezvoltării unor module informatice noi care să deservească activitatea Direcției de Sănătate Publică Bihor, prin achiziționarea și instalarea noilor echipamente necesare (echipamente IT, echipamente pentru comunicații, echipamente conexe, inclusiv licențe, etc.), migrarea de date către noi sisteme, tehnologii și infrastructuri modernizate, dezvoltarea de aplicații informatice aferente, interconectarea acestora și instruirea personalului la nivelul instituției.

Valoarea totală eligibilă a proiectului PNRR, respectiv a contractului de finanțare PNRR asumat este de 2.953.401,26 lei din care valoarea totală eligibilă din PNRR fără TVA este în cuantum de 2.481.849,80 lei și valoarea TVA eligibil din PNRR este de 471.551,46 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, din data de 11.04.2024 până la data de 30.09.2025.

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

(anunț publicitar)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Te umflă râsul când citești ...
... câte baliverne au la purtător cei din sănătate. Auzi la ei trăznăi ... inovare și eficientizare. Adică să le țină locul un soft, iar ei să doarmă pe sub mesele de birou.
Postat 02 August 2024, 07:12 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON