URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Octombrie 2021, 18:11

Comuna Sânnicolau Român, prima din Bihor sprijinită financiar și logistic de Consiliul Județean ca să-și facă rețea de gaz

Comuna Sânnicolau Român, prima din Bihor sprijinită financiar și logistic de Consiliul Județean ca să-și facă rețea de gaz (foto generic, sursa www.bursa.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Județean Bihor va contribui cu 1 milion de lei la proiectul Primăriei Sânnicolau Român de înființare a unei rețele de distribuție a gazelor naturale în această comună, care devine, astfel, prima sprijinită în acest scop de administrația județului.

Potrivit unei hotărâri adoptate marți, în unanimitate, de către aleșii bihorenilor, proiectul este estimat la o valoare de 5,99 milioane lei (cu TVA inclusă), conform unui deviz deja întocmit în baza studiului de fezabilitate comandat de Primăria comunei firmei Gazmind SRL București.

Vicepreședintele CJ Bihor, Mircea Mălan, a explicat într-o conferință de presă premergătoare reuniunii deliberativului județean că proiectul Primăriei Sânnicolau Român prevede construirea, într-o primă etapă, a unei rețele de distribuție a gazelor naturale în lungime de 10 kilometri, ceea ce înseamnă că „acoperă aproximativ 85% din populația comunei”.

În timp ce CJ Bihor va contribui cu 1 milion de lei, firma concesionară va asigura aproximativ o treime din finanțarea lucrărilor, iar Primăria comunei Sânnicolau Român va plăti restul sumei necesare, din bugetul local şi prin contractarea unui credit de 2 milioane lei.

„Vrem să contribuim la dezvoltarea economică a acestei comune, sunt deja investitori acolo și alții care vor să mai vină”, a spus Mălan, subliniind că în toate unitățile administrativ-teritoriale unde se introduc rețele de gaz crește calitatea vieții, dar și valoarea proprietăților.

Pe de altă parte, vicepreședintele CJ Bihor a spus că participarea județului la proiect face parte din strategia în domeniu anunțată în luna august, conform căreia în fiecare an CJ Bihor va cofinanța cu 5 milioane lei astfel de proiecte.

De introducerea ori, după caz, extinderea rețelelor de gaz cu sprijinul CJ Bihor s-au mai arătat deja interesați, conform spuselor lui Mircea Mălan, edilii din Mădăras, Cefa, Tinca, Biharia, Ciumeghiu, Avram Iancu și Cociuba Mare.

De notat că, pe lângă susținerea financiară, CJ Bihor sprijină autoritățile locale interesate și în obținerea avizelor necesare și întocmirea de documentații tehnice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON