URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Decembrie 2021, 12:50

Complex sportiv în aer liber la Universitatea din Oradea, pe banii Companiei Naţionale de Investiţii

Complex sportiv în aer liber la Universitatea din Oradea, pe banii Companiei Naţionale de Investiţii Complexul sportiv al Universităţii va fi amenajat în continuarea terenurilor deja existente, pe latura înspre cartierul Europa (sursa foto: www.skyscrapercity.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În viitor, studenţii Universităţii din Oradea se vor antrena pe terenuri de sport nou-nouţe, amenajate la standarde moderne.

În cele mai recente şedinţe, forurile de conducere ale instituţiie, Consiliul de Administraţie şi Senatul academic, au decis să predea către Compania Naţională de Investiţii, prin protocol, un teren de 30.000 mp, pentru amenajarea unui complex sportiv în aer liber.

"Este vorba de un complex sportiv care va conţine un teren sintetic mare, multifuncţional, o zonă unde se vor putea ţine meciuri de baschet, handbal şi volei, o alta pentru volei şi fotbal pe nisip şi o tribună acoperită, cu vestiare", a declarat decanul Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport, Alexandru Ilieş, pentru BIHOREANUL.

Aceste terenuri de sport vor completa facilităţile deja existente în campus, astfel încât studenţii să aibă la dispoziţie toată baza didactică necesară. "Când vor fi amenajate, ne vor mai lipsi doar un bazin didactic de înot şi o pistă de alergare didactică", a mai spus Ilieş.

Universitatea a luat în calcul şi amenajarea unei piste de alergare pentru competiţii, însă cum o asemenea amenajare este cuprinsă în complexul sportiv pe care Primăria îl amenajează în vecinătatea campusului universitar, pe strada Făgăraşului, unde va ridica şi un stadion, a renunţat la idee.

Renunţă la baza didactică de la Carei

Pe de altă parte, joia trecută, în cea mai recentă şedinţă, Senatul universitar a aprobat şi propunerea conducerii executive a instituţiei de a renunţa la baza didactică de la Carei. De la sfârşitul anilor ’90, Universitatea avea acolo, în administrare, o fostă bază militară şi terenuri agricole, unde câţiva ani a funcţionat o specializare a Facultăţii de Protecţia Mediului din Oradea.

"Baza nu este propice actului didactic, are nevoie de investiţii enorme. Considerăm că nu este în beneficiul Universităţii să o dezvoltăm, mai bine continuăm să aducem studenţii din alte judeţe în campusul central. De aceea am decis să renunţăm la administrarea ei", a declarat rectorul Constantin Bungău, pentru BIHOREANUL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON