URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 11 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Octombrie 2024, 16:27

Colegiul Onisifor Ghibu a introdus accesul controlat de turnicheți. Cum funcționează noul sistem (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cea mai mare școală din Oradea, cu peste 2.200 de elevi înscriși, Colegiul Național Onisifor Ghibu, a început să folosească sistemul de acces controlat prin carduri personalizate și turnicheți metalici.

Implementat la inițiativa conducerii școlii și din fonduri proprii, pentru a crește siguranța elevilor și a profesorilor, sistemul prevede că fiecare elev are un card care îi permite intrarea și ieșirea din școală corelat cu orele de curs. Mai precis, elevii nu pot să intre după ora 8, când încep orele, și nici să iasă înainte de a termina programul zilei.

„A fost a treia zi în care am folosit sistemul de acces securizat, la ieșirea elevilor de la ore. Dimineața, încă îi lăsăm să intre pe oricare dintre porți, inclusiv cea fără turnicheți, dar la ieșire, toată lumea trebuie să folosească accesul securizat”, a explicat directorul Iulius Timar, joi, pentru BIHOREANUL.

Dintre cele trei porți de acces ale colegiului, două au montate turnicheți din metal, care se deschid doar la atingerea cardului, iar una a rămas fără o asemenea instalație și va fi folosită pentru intrarea sau ieșirea din școală în situații speciale, adică de elevii care vin după începerea orelor sau înainte de terminarea lor.

În primele două zile, în jurul turnicheților s-a creat aglomerație, generată de faptul că unii elevi nu au știut să utilizeze cardurile de acces, dar și de faptul că au fost profesori care au lăsat elevii să iasă de la ultima oră înainte să sune clopoțelul, iar, odată ajunși la poartă, aceștia n-au putut deschide turnicheții.

„Au fost mici sincope, dar deja le-am depășit. Astăzi (n.r. joi) nimeni n-a stat mai mult de 2 minute la ieșire”, a precizat Timar, convins că timpul de așteptare se va reduce pe măsură ce elevii se vor obișnui cu noile reguli. „Sistemul va funcționa și mai bine”, a mai spus directorul.

Pe lângă accesul controlat în școală, noua instalație a Colegiului Ghibu permite și o mai bună monitorizare a activității de predare, deoarece carduri de acces au și profesorii. 

Așa cum BIHOREANUL a scris, și Colegiul Național Iosif Vulcan din Oradea a introdus, din acest an școlar, un sistem de acces securizat în incina unității de învățământ. Porţile școlii pot fi deschise doar cu cartele pe care le-au primit numai angajaţii şi elevii majori, o măsură menită să prevină chiulul copiilor şi accesul persoanelor străine. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Ha ha: "monitorizarea activității de predare.."
Serios??? adică dacă profesorii întra cu card, vor preda mai bine.. sau e lipsa de incredere? Sunt convins ca o dactă cu turnichetii s-a "rezolvat" și problema bullyng-ului în școală sau a dealerilor ce dau târcoale în zi de zi... vai și amar
Postat 11 Octombrie 2024, 13:20 de oradeanbihor
Foarte buni turnicheții așa cum sunt montați.
Că bine zice nepotu' care-i premiant ... că tot chiulangiul poate de acum înainte, să intre și să iasă din școală când vrea și cum vrea, fără să se chinuie să-și scrijelească pantalonii, pe gardurile clasice din zidărie.
Postat 11 Octombrie 2024, 08:58 de KP
E perfect!
Nici comuniștii nu au reușit să transforme școala în închisoare! Felicitări ați reușit să îi depășiți!
Postat 10 Octombrie 2024, 19:30 de Adrian1965
Interesant!
,,Argumentele" pro ale celor de la Ryanair sunt si argumentele directorului! ,,Ryanair spune [...] că verificarea suplimentară este necesară pentru [...] a respecta cerinţele de siguranţă şi securitate." ,,Implementat [sistemul] pentru a crește siguranța elevilor și a profesorilor". https://ziare.com/ryanair/ancheta-companie-aeriana-recunoastere-faciala-confidentialitate-ue-1898483
Postat 10 Octombrie 2024, 18:16 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON