URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Iulie 2024, 14:15

Colegiul Gojdu, depunctat la rata de promovare la bacalaureat de un „stranier”, care a terminat un liceu tehnologic în ‘98  

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Datele statistice nu reflectă întotdeauna realitatea cu acuratețe, iar Colegiul Național Emanuil Gojdu, una dintre cele mai reputate școli din Bihor, a ținut să demonstreze acest lucru.

După sesiunea de bacalaureat din această vară, școala are o rată de promovare de 99,5%, pentru că un candidat a picat examenul.

Într-un comunicat dat publicității vineri, Colegiul anunță însă că toți absolvenții săi au luat bacalaureatul, singurul nepromovat fiind un absolvent de liceu din 1998, venit în Bihor din alt județ, și care a fost repartizat acestei școli doar pentru susținerea examenului.

„Dorim pe această cale să corectăm o eroare apărută în statisticile naționale care listează 208 candidați la Gojdu în sesiunea iulie, cu 1 elev nepromovat (http://static.bacalaureat.edu.ro/2024/rapoarte/): candidatul de pe poziția 208 nu este absolvent al instituției noastre, este un absolvent de filieră tehnologică, din anul 1998, din alt județ, care a fost atribuit centrului de examen de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” pentru susținerea probelor și care, în mod nedrept, a fost asociat statisticilor noastre. Această eroare ne aduce un prejudiciu de imagine pe care e de datoria noastră să îl clarificăm. Profesorii și absolvenții colegiului nostru, care și-au îndeplinit cu succes obiectivul de a avea promovabilitate 100% cu media peste 9, însumând zeci de ore de pregătiri suplimentare cu focus pe examene, merită să le fie recunoscute eforturile oglindite în aceste rezultate fără a le fi umbrită munca de această asociere statistică nefericită!”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit informațiilor publicate de Ministerul Educației, candidatul cu pricina a luat 4,65 la examenul de limba română, 1 la matematică și 2,3 la anatomie.

În schimb, toți absolvenții Colegiului Gojdu au promovat examenul, ceea ce face ca școala să aibă de fapt o rată de succes de 100%. Media generală a notelor gojdiștilor la Bac este de asemenea ridicată: 9,23.

Școala a transmis că se mândrește și cu rezultatele de la Evaluarea Națională, unde cei 90 de elevi au obținut media generală 9,26.

„Așa cum se întâmplă în fiecare an de ceva vreme încoace, suntem primii în clasamentele județene la Bac și Evaluare Națională. Suntem de asemenea pe poziții onorante în ierarhiile naționale, anul acesta clasându-ne pe poziția 26 (a 16-a medie conform https://www.bacplus.ro/top-scoli) la Evaluarea Națională și pe poziția 34 (a 19-a medie) la Bacalaureat, înainte de contestații (https://www.bacplus.ro/top-licee)”, se mai arată în comunicat. Bac Plus este o platformă care folosește rezultatele de la examenele naționale pentru a genera statistici și clasamente privind școlile din România.

„Colegiul Național Emanuil Gojdu se mândrește cu rezultatele generației 2024, atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat și felicită cadrele didactice și elevii pentru rezultatele obținute!”, a mai transmis școala orădeană.

Vezi mai jos rapoarte detaliate făcute de școală privind rezultatele la examenele naționale:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
moldoean?
dacii liberi?s-au infiltrat si la examene?burebisto 4.65 la rromana,1 la mateematica, 2.35 la anatomie?schilod cerebral,sindrom down,dac liber,cine stie?
Postat 20 Iulie 2024, 19:40 de florea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON