URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 APRILIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La cât de mult suntem noi iubiți de autoritățile centrale, Bihorul ar putea liniștit să-și declare autonomia. Avem în lucru o autostradă care nu se mai termină, iar ministrul Transporturilor își permite să nu dea ordin de începere a lucrărilor la un tronson, numai pentru că are niște polițe de plătit unui constructor. Despre linia ferată Oradea - Cluj, și implicit spre București, ce să mai zicem? Specialiștii au arătat că gradul de realizare a investiției de 2 miliarde de euro este ceva mai mare decât o alcoolemie de Vaslui.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea arată bine, nu doar în comparație cu alte surate românești, ci și cu orașe de talia ei din Vest. În multe locuri chiar superb, binemeritându-și magnetismul din clipurile turistice și „nielcoșagul” cu care unii localnici o laudă pe rețelele sociale. Baiu-i purtarea altora dintre cei care o locuiesc.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota la alegerile prezidențiale din luna mai? (Candidații sunt enumerați în ordinea de pe buletinele de vot)












De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută arătam că nu există nicio reglementare legală privind modul în care pot fi gestionate parcările private în România. Pornind probabil de la această realitate, în data de 31 martie a.c. a fost înregistrată la Senatul României o propunere legislativă semnată de mai mulți senatori și deputați prin care se urmărește definirea și reglementarea parcărilor private. Cum anume?
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iunie 2020, 16:38

Cocaină şi heroină de 1 milion de euro, găsite la frontiera Borş, cu ajutorul câinelui de serviciu! Flagrant pentru prinderea traficantului (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un tânăr a fost prins în timp ce încerca să introducă în ţară, pe la frontiera Borş, droguri în valoare de peste 1 milion de euro. Câinele de serviciu al Direcţiei Generale a Vămilor a găsit pachetele cu 4,5 kg de cocaină şi peste 8 kg de heroină. 

Drogurile urmau să ajungă la un cetăţean albanez, domiciliat în România, care a şi fost reţinut pentru 24 de ore, în urma unui flagrant, pentru trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc. 

Cocaină şi heroină ascunse în bord

Cazul a fost făcut public miercuri, dar întâmplarea s-a petrecut luni. "La data de 15.06.2020, în jurul orei 15:20, în baza consemnului instituit anterior, un lucrător din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a anunţat organele de poliţie judiciară cu privire la faptul că o persoană de sex masculin, cetăţean român, a fost identificată la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, sensul de intrare în ţară dinspre Ungaria, conducând un autoturism de culoare gri, înmatriculat în România", se arată într-o informare a DIICOT. 

Astfel, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Oradea şi lucrători din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au controlat maşina "în care se aflau mai multe cutii din carton ce conţineau obiecte vestimentare şi lenjerii pentru pat, fără a prezenta interes".

Fiindcă poliţiştii aveau suspiciunea că în maşina dată în consemn sunt totuşi droguri, "a fost solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, respectiv a câinelui de serviciu". 

"În urma controlului, câinele de serviciu a indicat partea din dreapta a bordului maşinii, în zona torpedoului. S-a procedat la demontarea torpedoului, ocazie cu care a fost descoperit un locaş special amenajat, disimulat în spatele cutiei torpedoului, unde au fost găsite 13 calupuri dreptunghiulare, 9 dintre acestea fiind ambalate în scotch de culoare maro, având aceleaşi dimensiuni, iar 4 dintre acestea fiind ambalate în folie alimentară transparentă, ce conţineau cantitatea de 4,5 kg de cocaină şi peste 8 kg de heroină, cu o valoare totală de peste 1 milion de euro", precizează procurorii.

Flagrant pentru traficant

DIICOT precizează că drogurile ar fi fost procurate din Belgia şi ar fi fost transportate pe ruta Belgia – Franţa – Austria – Ungaria - România şi ar fi urmat să fie preluate, în ţară, de un cetăţean albanez cu domiciliul în România. 

Tot pe 15 iunie, acestuia i s-a pregătit un flagrant, în urma căruia a fost reţinut. "În cursul aceleiaşi zile, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a inculpatului S.N. în timp ce prelua autoturismul în care erau disimulate drogurile", se arată în comunicatul procurorilor. 

Miercuri, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. În acest caz, suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3291 RON
  • 1 EUR = 4.9774 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON